MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » ZAHİDE NİNE’NİN ADI KÜÇÜKÇEKMECE’DE YAŞATILACAK
ZAHİDE NİNE’NİN ADI KÜÇÜKÇEKMECE’DE YAŞATILACAK

 

Küçükçekmece Belediyesi, Gezi olayları sırasında Vatan Caddesi’nde provokatörlere gösterdiği tepkiyle Cumhurbaşkanının övgüsünü kazanan Zahide Nine’nin adını Zahide Özay (Zahide Nine) Semt Konağı ile yaşatacak.

 

Küçükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zahide Nine Semt Konağı, İnönü Mahallesi Hakan Caddesi üzerinde yer alıyor. Proje 2100 m2 kapalı inşaat alanına sahip. Semt Konağında etüt salonları, çok amaçlı toplantı salonu, spor salonu, yaşlılar lokali, kütüphane ve sergi alanı gibi donatılar da mevcut. Zahide Nine Semt Konağı’nda, ahşap boyama, iğne oyası, takı tasarımı, resim, okuma-yazma, bilgisayarlı muhasebe gibi birçok farklı branşta eğitim verilecek.

 

“ANNEMİN ADININ YAŞATILMASI BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI”

 

Annesinin isminin böyle bir mekanda yaşatılmasının kendisini çok duygulandırdığını söyleyen Zahide Nine’nin kızı Tüzin Atlı ise, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür etti. Annesinin yıllarca kırsal bölgedeki insanların yardımına koştuğunu anlatan Tüzin Atlı, “ Annem tanıdığım ilk dava kadınıydı, hep zor şartlarda çalışmayı seçti” dedi.

 

Zahide nine adıyla bilinen Zahide Özay, gezi eylemcilerine “Bu vatanı altın tepside kimse bize vermedi. Her taşında, her toprağında kan vardır. Bu memleket herkesin memleketi, yeter artık diyerek tepki göstermiş sonra bir eylemcinin “Arka tarafta bir yerde söyle belki sana para verirler” sözlerine cevap olarak,  Benim paraya ihtiyacım yok. Onurlu şerefli 35 yıl memleketime hizmet etmiş namuslu bir insanım. Paraya satılacak biri değilim. Bu ülkenin öz evladıyım, gazi çocuğuyum. Memleketime sahip çıkmayayım mı?  sana mı yedireceğim” ifadelerini kullanmıştı. Zahide Nine  gösterdiği tepkiyle  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  mitinglerine konu olmuş ve Erdoğan kendisinden “Eli Öpülür” diyerek  övgüyle bahsetmişti.

6 Ek

📆 09 Mart 2018 Cuma 00:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR