MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, Manşet, Toplum » Yavaş: En büyük arzum ‘Herkesin başkanıydı’ diye anılabilmek
Yavaş: En büyük arzum ‘Herkesin başkanıydı’ diye anılabilmek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mansur Yavaş başkanlığında ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi.

Yavaş, “Şahsen en büyük arzum, görevi bıraktığımda ‘Herkesin başkanıydı’ diye anılabilmek” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya ‘Cumhur İttifakı’nın 107, ‘Millet İttifakı’nın 40 Meclis üyesi katıldı. Toplantı salonuna gelen Mansur Yavaş, Meclis üyeleriyle tokalaşarak selamlaştı.

“BENİ RAHATSIZ ETMEDİ”

5,5 milyon Ankaralının sorumluluğunu, bu ağır borcu birlikte taşıyacaklarını vurgulayan Yavaş, “Belediye Meclis üyelerimizle, Ankara’mızın sorunlarını birlikte omuzlayacağız. Ankara’ya hizmet yolunda sizlerle yapacağım kader ve güç birliğinin nasıl hayra vesile olacağını hep birlikte görecek, süreçten alnımızın akıyla çıkacağız. Meclis üye dağılımında ağırlığın AK Parti’de olması beni hiç rahatsız etmemiştir, etmeyecek de. Çünkü buradaki tüm arkadaşlarımın, söz konusu Ankara’ya hizmet olunca, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan, gerçekleşecek her faaliyet ve projede, Ankara için ortak irade koyacağına inancım tamdır. Kampanya sürecinde söz vermiştim, eğer buradaki çoğunluk CHP’de olsaydı encümen ve Meclis bünyesinde çalışacak olan komisyonlarda, eşit dağılımı sağlayarak, daha şeffaf ve adil çalışmanın önünü açacaktım. Yine belediyeciliği bir siyaset alanı olarak görmeyeceğimi, onu Ankara’mıza hizmet alanı olarak niteleyeceğimi, ona göre çalışacağımı vurguladım. Burada temsil edilen tüm partilerin, Meclis çalışmalarında ortak aklı işleteceğine ve önceliklerinin Ankara olacağına inanıyorum. Benim Ankara’ya hizmet yolunda hiçbir arkadaşımıza karşı bir önyargım olmadığı gibi, hiç kimsenin iyi niyetinden de şüphem yok. El ele vererek, vicdan ve ortak akıl eşliğinde uygulayacağımız projelerde, burada bulunan sizlerin kasten engel olmaya yönelik bir tavır takınacağınızı kesinlikle düşünmüyorum” dedi.


📆 13 Nisan 2019 Cumartesi 19:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR