MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » USTA GAZECİLER, MEVHİBE İNÖNÜ ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NE KONUK OLDU
USTA GAZECİLER, MEVHİBE İNÖNÜ ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NE KONUK OLDU

Gazeteci Ayşenur Arslan ile Tuncay Mollaveisoğlu, Kartal Belediyesi Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti. Çocuklarla bir araya gelen usta gazeteciler Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü de yaptığı proje için tebrik etti.

 

Sunuculuğunu Tuncay Mollaveisoğlu’nun yaptığı Anında Manşet programının çekimleri, Kartal Belediyesi Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Medya Mahallesi programının sunucusu gazeteci Ayşenur Arslan da programa konuk olarak katıldı.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de çekimler öncesinde Türkiye’de ilk defa alerjik çocuklar için kurulan çocuk gelişim merkezine gelerek konuklarıyla yakından ilgilendi. Tuncay Mollaveisoğlu ve Ayşenur Arslan’ın gerçekleştirdiği ziyarette, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel ve Kreşler Müdürü Nazlı Enif Dipşar da hazır bulundu.

 

“Kartal Belediyesi Kreşleri Modern Köy Enstitüleridir”

 

Başkan Altınok Öz burada yaptığı konuşmada, “Bugün çekimler için Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’ndeyiz. Türkiye’nin en fazla kreşine sahip olan belediyesi olarak, Türkiye’nin ilk ve tek alerjik çocuk kreşini açmanın gururunu yaşıyoruz. Biz göreve geldiğimizde önce annelerimiz ve çocuklarımız dedik. Ve sözümüzde durduk. Modern hayatta, kadınlarımızın hem iş hem aile hayatındaki zorlukları arttı. Biz bu zorluklarda kadınlarımızın yükünü hafifletmek istiyoruz. Bugün geldiğimiz süreçte şunu diyoruz, Kartal Belediye kreşleri modern köy enstitüleridir. Miniklerimizi Cumhuriyet’e, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı şekilde yetiştiriyoruz.” ifadelerini kullandı. Ardından Başkan Altınok Öz konuklarına Kartal Belediyesi ekibiyle birlikte kreşi gezdirerek orada eğitim gören miniklerle bir araya geldi. Ziyarette Tuncay Mollaveisoğlu ve Ayşenur Arslan, projeden ve bu projeyi Başkan Altınok Öz’ün Kartal’a kazandırma amacından çok etkilendiklerini, kreşin; toplumun her kesimini kucaklamanın da önemli bir kanıtı olduğunu belirterek Başkan Altınok Öz’ü tebrik ettiler.

 

Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi

 

“Mutlu bir anne, mutlu bir çocuktur, mutlu bir çocuk ise mutlu bir gelecektir” gerçeğinden hiç sapmadan, sadece çocukların eğitici ve öğretici bir alanda vakit geçirmesini sağlamak amacıyla değil, aynı zamanda annelerinin de hayatın her alanında var olması için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün liderliğinde diğer 13 kreşten farklı olarak Türkiye’nin ilk alerjik kreşi, Kartal’a ve Kartallılara kazandırıldı.

 

14 kreşle Türkiye 1’incisi olan Kartal Belediyesi, Türkiye’de ilk kez alerjik çocuklar için özel olarak bir kreş tasarlayıp Yakacık Mevhibe İnönü Kreşi adıyla hayata geçirdi. Alerji ile Yaşam Derneği’nin bilgi donanımından faydalanılarak inşa edilen kreşte; boyasından havalandırma filtrelerine, sınıfların iç döşemesinden, mutfakta pişirilen özel diyet yemeklerine ve bahçeye ekilen en az polene sahip bitkilere kadar her şey alerjik çocukların sağlığına uygun şekilde seçildi. Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi, eğitim kurumlarında alerjik çocukların sağlıklarının güvence altına alınabilmesi için çok büyük bütçelere gerek olmadığını kanıtlamasıyla da diğer tüm kreşlere örnek teşkil ediyor. Kreşte; ölümcül olabilecek ani ve şiddetli anafilaktik şok için acil eylem planı, adrenalin oto enjektör dolabı ve eğitimli sağlık personeli hazır bulunduruluyor. “Her Mahalleye 1 Kreş” ilkesiyle kreş sayısını 2009’dan bu yana 1’den 14’e çıkaran Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da hayat verdikleri projelerle sadece bina değil, bir kent için gerekli olan vizyonu ilçeye kazandırdıklarını belirterek yakın zamanda 3 kreşi daha açmayı planladıklarının müjdesini verdi.

 

 

📆 06 Aralık 2018 Perşembe 20:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR