MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet » UĞUR ÇELEBİ; KARTAL GÖKHAN BAŞKAN’LA İYİ OLACAK
UĞUR ÇELEBİ; KARTAL GÖKHAN BAŞKAN’LA İYİ OLACAK

İYİ Parti Kartal Belediye Meclis üyesi adayı Uğur ÇELEBİ,yaklaşık 60 yıldır Kartal’da olan bir ailenin belki de üçüncü kuşak evladı.

Kendisi ÇELEBİ ailesinin bir ferdi ve genç yaşına rağmen başarılı işlere imza atmış ve siyasete başladığı İYİ Partinin meclis üyesi adayı olarak’da başarılarına devam edecek gibi görünüyor.


Uğur Çelebi ile siyaset,iş hayatı ve yaklaşan yerel seçimler hakkında görüştük.kendisi bize önemli açıklamalarda bulundu.

*Uğur Çelebi, kimdir, önce sizi tanıyarak başlayalım

” 04 Ocak 1991 doğumluyum,aslen Erzurumlu bir aileden gelmekteyim.Kartal’da doğdum, Kartal’da büyüdüm.Ailem 1962 yılından bu güne kuyumculukla uğraşıyor.İnşaat ve sürücü kursu sektöründe de şirketlerimiz var.Pendik tarafında inşaatlar yaptık.Amcalarım, babam ANAP döneminde siyasetle uğraştılar, yöneticilik yaptılar, İl Meclis üyelikleri ve Milletvekillikleri yaptılar”.


*Aile olarak siyasete yakınsınız o zaman


” Evet siyasetin içerisindeyiz aile olarak ama , artık onlarda koltuğu gençlere bıraktılar,bizde bu sahaya çıktık,malum genç bir Başkan adayımız var bizde onla beraber bu yolda yürüyoruz,nihayi zafere onunla beraber ulaşacağız .
Üniversite eğitimimi,Okan Üniversitesinde Uluslar arası İlişkiler ve Siyaset bilimi olarak tamamladım sonrasında, Amerika’da California’da bulunan San Diego Üniveristesinde 1.5 yıl İş ingilicesi eğitimi aldım. İleri derecede İngilizce biliyorum,Orta düzeyde Almanca biliyorum”.


*Aktif siyaset nasıl ve ne zaman başladı?


” İyi Parti Kartal İlçe Başkanlığı kurulurken, Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak göreve başladım. İlçe Başkan Yardımcılığı yaptım, Meclis üyesi adayı olmak için İlçe Başkan Yardımcılığı görevimden istifa edip aday oldum.


*Peki neden İYİ Parti?


” Aileden siyaset yapıyorduk demiştim ya az önce,ailemde sağ ve sol cenahtan da siyasetçi vardı, ben neden İYİ Partide siyaset yapmayı seçtim , tamamıyla Sayın Genel Başkanımızla alakalı,Meral hanım Ülkeye bir umut olarak geldi ve bizimde karşımıza çıktı, hani logomuzda da var

ya güneş amblemi aynı o şekilde karşımıza bir güneş gibi doğdu.
Sloganımızdan da anlaşılacağı gibi yüzümüzü güneşe döndük ve bugünde yarında Merak hanımla beraber bu mücadelenin içinde olacağım.


*GELELİM KARTAL’A GÖKHAN BAŞKAN KAZANACAKMI? NELER YAPILDI VE DAHA NELER YAPILMALI KESİN SONUÇ İÇİN


”Hiç şüphem yok,Gökhan Başkan kesinlikle kazanacak ve hemde ciddi bir farkla kazanacak bu seçimleri.
Şu ana kadar gördüğüm Belediye Başkan adayları içersinde en iyi çalışan başkan adayı,heryere iyi teneffüs ediyor,her sokağa, her eve , her dükkana , esnaflara iyi teneffüs ediyor ve gece gündüz onlarla iç içe.
Kendisi geçen süreçte bayağı bir yol katetti, genç, dinamik ,yalan vaatlerde bulunmuyor, yapabileceği şeyleri söylüyor,projeleri sağlam projeler, herkesin evladı, kardeşi , yani tüm bu donelerle dolu insanada Kartal halkının gereken teveccühü göstereceğine inanıyorum.
Kartal’ın bir evladı olarak ben yine Kartal’ın evladı olan Gökhan Yüksel’i Başkan yapacağını biliyorum.

  • AK PARTİ ADAYI EBUBEKİR BEY 44 PROJE AÇIKLADI,BUNUNLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİDE ALALIM…

  • ” Ebubekir Başkan’ı eleştirmek gibi olmasın ama o 44 projenin, hamen hemen maliyet oranını hesapladığımızda 6-7 milyar dolar maliyeti vardır.
    Gerçekçi olursak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin borçları ortada,açık olan ödeyemediği mevduatlar faizler ortada,Ülkenin durumu ortada, hal bu şekilde ve gidişat bu haldeyken 6-7 milyar doları İBB niye veriyor, verecek bunlar tartışılmaya açık konular.
    Ebubekir Başkan son manevralarını gösteriyor ve böyle hayali projelerle seçim almaya çalışıyor. Bizim Gökhan Başkanın yanında durmamızın en büyük sebeplerinden biride,yapabileceği söylüyor ve gerçekçi davranıyor ve bizde ona bu yüzden inanıyoruz.
    Bu ayın 10′ gibi sanırım bizde Bülent Ecevit Kültü Merkezinde proje tanıtım programı yapacağız, Gökhan Başkanımız projelerini açıklayacak ve geniş katılımlı bir toplantı olacak.
    Neticede Gökhan Başkan hayal satmıyor tabiri caizse bol keseden de atmıyor yapabileceği şeyleri söylüyor, o gün zaten o programda projeler açıklanırken hep beraber göreceğiz.
  • GÖKHAN BAŞKAN GENÇ AMA TECRÜBELİ DİYEBİLİRMİYİZ?

  • ” Tabiki, gecmiş dönemlerde Büyükşehir Meclis üyeliği yaptığı zamanlarda katıldığı toplantılarda Ak Partilileri nasıl terlettiği ortada , bütçe açıklarını nasıl önlerine koyduğunu herkes gayet iyi biliyor, bilmeyenlerde youtube’den ve sosyal medyadan rahatlıkla görüp öğrenebilir. Geçtiğimiz dönem Kartal Belediye Başkan yardımcılığı yapmış olması da ona ayrı bir tecrübe katmıştır.
  • CHP İLE YAPTIĞINIZ İŞ BİRLİĞİ SEÇİMLERDEN SONRADA DEVAM EDECEKMİ?

  • ” Tabiki edecek, bizler Meclise girdiğimiz zaman yine bir iş birliği içerisinde olacağız, zaten o meclisde olan diğer partilerin adaylarıda tanıdığımız insanlar, büyüklerimiz, belki ailece görüştüğümüz insanlar ve hepimizin ortak paydası Kartal ve bu yüzden CHP ile yine işbirliğimiz uyumlu bir şekilde devam edecektir.
    Ben birazda olaya şöyle bakıyorumi yönetiminden mennun olmadığımız bir hükümet ve benimsemediğimiz bir rejim var , sadece bununla daha güçlü mücadele etmek adına bile olsa bu birliktelik devam edecek.
  • KARTAL’IN EN BÜYÜK SORUNU NE SİZCE ?
    ” Bana göre en büyük sorun Kartal’ın merkezindeki yapılaşma sorunu,binalar çok eski,dönüşüm geç kalınmış durumda, merkezdeki esnaflarımız şikayetçi, çarşı çok hareketsiz, daha doğrusu Kartal’ın doğru dürüst bir çarşısı bile yok.
    En acil olarak bunları gündeme alarak başlayacağız çalışmalarımıza, birde diğer bir sorun sadece bir merkezimiz ve meydanımız var, belli başka noktalarımızı daha canlı tutabilmek için daha çok meydanlar yapmalıyız. Diğer mahallelerimizi de cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Her mahallemizi kıymetlendirmeliyiz. Mesela Cevizlide devam eden projemiz olan Cevizli meydanımızı tamamlayıp halkımızın hizmetine açacağız.
    Eğer Allah nasip ederse ve seçilirsek uzman kadromuzla Kartal’ımız için çok değerli projelerimiz var”.

  • *SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ BİR PROJENİZ VARMI MALUM BÜYÜK BİR SORUN ASLINDA SOKAKTAKİ HAYVANLAR

  • ” Aslında bu sorun Türkiye’nin bir sorunu,özellikle yazlık yerlerde atıyorlar oralara hayvanları , başıboş bırakıyorlar ve bu durumda soruna dönüşüyor.
    Halkta bu konuda bilinçlendirilmeli, özellikle evde beslenen hayvanlar bir süre sonra bıkılarak, yada başka sebeplerden sokaklara bırakılıyor. Oysa halk bilinçlendirilirse yakın çevredeki barınaklar anlamında sokağa değil, o barınaklara bırakırlar hayvanlarını.
    Kartal Belediyesi bu konuda çok da duyarsız kalmadı, onlara barınaklar, sokaklara yemekleri için özel kaplar yapıldı.
    Gökhan Başkan’ım bu konuda duyarlı olduğunu gösterdi ve listesine bir Veteriner Hekim Meclis üyesi adayı aldı. Seçimler bittiğinde ve biz Belediyeyi aldığımızda göreceksiniz zaten bu konuda neler yapıyoruz”.
  • 8 MART DÜNYA ÇALIŞAN KADINLAR GÜNÜ HAKKINDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ..

  • ” Bu vesileyle onları da kutlama imkanı verdiğiniz için çok teşekkürler, biz insanoğluyuz,İnsanoğlu demek kadınlardan var olduk demek, onlar kutsal varlıklardır, onları üçüncü sayfa gazete haberlerinde değil daha iyi yerlerde görmek istiyoruz.
    Tarihimizde kadınlara çok değer verilmişir, öreneklemek gerekirse; Ötüken bir kadın ismi, Asena bir kadın ismi,Büyük Hun İmparatorluğu Çin’le ilk barış antlaşmasını Mete han’ın hatunu imzalamış,Avrupa’dan Hun Ülkesine gelen elçiler Atilla han’ın eşi Arıkhan tarafından kabul edilmiştir. Kadınlarımız Türk tarihinde hep en ön mertebelerde olmuştur ve değer görmüştür.Bizim Genel başkanımızda bir kadındır ve bizler onun güçlü iradesinin arkasında birleştik. Kadınlar bizim kutsalımızdır bu vesile ile onların bu gününü kutlarım”.
    Son olarak da şunları ekliyeyim, bizim meclis üyelerimiz meclise muhakkak bir fark katacaklar ve bunu sizlerde fark edeceksiniz.

Sayın Çelebiye çıktığı yolda başarılar diledik ve söyleşimizi noktaladık.

Galeri
📆 11 Mart 2019 Pazartesi 18:37   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR