MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Tuzla » Tuzla Belediyesi, Miraç Kandili Özel Programı Düzenledi
Tuzla Belediyesi, Miraç Kandili Özel Programı Düzenledi

Tuzla Belediyesi, Miraç Kandili özel programı düzenledi. Kocatepe Camii İmam Hatibi ve Mevlüthan-Hafız İsmail Coşar, programa ilahileri ile katıldı.

Tuzla Belediyesi, Miraç Kandili’nde Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde özel program düzenledi. Programa Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından program
Kocatepe Camii İmam Hatibi ve Mevlüthan-Hafız İsmail Coşar’ın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Peygamber Efendimizin miraca yükseldiği Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Tuzla Müftüsü Aşır Durgun konuşma yaptı.

Miraç’ı Anlayan Toplum Erdemlerle Yücelir
Durgun, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in en büyük mucizelerinden biri olan İsra ve Miraç mucizelerinin gerçekleştiği, hicri 1440. seneyi devriyesi vesilesi ile Tuzla Belediyesi ve Tuzla Müftülüğümüzün birlikte tertiplediği programa hepiniz hoş geldiniz. Mekke-i Mükerreme’de müşriklerin Müslümanlar’a uyguladığı zulüm ve şiddet tahammül sınırlarını aşmıştı. Müslümanlar her türlü insani ve ticari büyük bir boykota maruz kalmışlardı. Yüce Rabbimiz, Hz. Muhammed (S.A.V.)’i huzuruna kabul ederek İsra ve Miraç mucizeleri ile lütuflandırdı, şereflendirdi. Bu gecede peygamberimizin Mescid-i Aksa’dan göklere yükselip yüce Allah’tan vahiy aldığı, ümmetine dünya ve ahiret hayatında huzura, mutluluğa, barışa götürecek önemli mesajları gönderdiği bir gecedir. Miraç, Mekke ile Kudüs arasındaki mukaddes bağı korumaktır. Kudüs bizim gözbebeğimizdir. Miraç’ı anlayan toplum, hak, adalet, dürüstlük, kardeşlik gibi erdemlerle yücelir” dedi.
Tuzla Belediyesi Miraç Kandili Özel Programı, Kocatepe Camii İmam Hatibi ve Mevlüthan-Hafız İsmail Coşar ve ekibinin ilahi konseri ile devam etti. Coşar, “Bu güzel ve anlamlı günde bizleri bir araya getiren başta Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya, Tuzla Müftülüğü’ne teşekkür ederiz” dedi. Program, İsmail Coşar’ın okuduğu dualarla sona erdi.

📆 14 Nisan 2018 Cumartesi 12:12   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR