MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » TÜRK HARB-İŞ SENDİKASI SOKAĞA İNDİ
TÜRK HARB-İŞ SENDİKASI SOKAĞA İNDİ

Basın açıklamasında “bugün milli savunma sanayimizin göz bebeği olan ve kamuoyunda Tank Palet Fabrikası diye bilinen 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün özelleştirme kararının düzeltilmesi talebimizi haykırmak için buradayız.

Tank palet fabrikamız; bilindiği üzere M/48 ve 52 tankları ile LEOPARD tanklarının modernizasyonunu gerçekleştirmiş Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtında başarıyla görev yapan Fırtına Obüs Silah Sistemlerinin seri üretimini yapmış, kurulduğu 1975 yılından bugüne Milli Savunma Sanayimizin gelişimine önemli katkılar sağlamıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın “Savunmada Millileşme” sloganı ile hepimizi motive ettiği bir dönemde neredeyse tüm dünya da adı konulmamış örtülü ve açık bir savaş yürüttüğümüz şu günlerde böyle bir karar çıkmasına anlam veremiyoruz.

“25 yıllığına işletme hakkı devri” adıyla yapılmak istenen özelleştirme, savunmada millileşme hedefine yaklaşmaya asla katkı sağlamayacaktır.

1’inci Ana Bakım Tank Palet Fabrikamız, bu güne kadar ürettiği 281 adet FIRTINA’ dan 140 adet daha üretme kararının hemen sonrasında neden işletme hakkı devriyle özelleştiriliyor.

Bunun hiçbir şekilde izahı olamaz.

FIRTINA Obüs tecrübesi, yetişmiş insan gücüyle ve kurumsal hafızasıyla 1. Ana Bakım Fabrikamızın ALTAY Tankının da seri üretimini gerçekleştirebilecek yegâne tesisken, neden özel şirketlere devretme programı yapılıyor?

Üstelik bu şirketlerin bilgi ve tecrübesi, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin elindeki bu fabrikanın çok daha ilerisindeyken, üstelik işçilerimiz, ALTAY tankını yapma imkân ve kabiliyetine sahipken bu Özelleştirme NEDEN.

Milli Savunma Sanayii çalışanları olarak 1’inci Ana Bakım Fabrikamızın özelleştirilmesi kararının bir an evvel düzeltilmesini bekliyoruz.

Bizler, Türk Harb-İş Sendikası olarak 1. Ana Bakım Fabrikamızın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin emrinde üretimlerine devam etmesinden, yapılacak yatırımlarla ALTAY tankının ana yüklenicisi olarak da ülkemiz Milli Savunma sanayisine hizmet etmesinden yanayız.

Ülkemiz savunma sanayiinin en önemli işyerlerinden olan askeri tesisimizin, işletmesinin özel şirketlere devri gibi tarihi bir hata düzeltilene kadar, ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz adına tüm örgütümüzle birlik ve bütünlük içinde aynı heyecanla mücadelemize devam edeceğiz.

Ülkemizin geleceği için büyük öneme sahip milli savunma işyerlerimize sahip çıkacağımızı, işimizi, emeğimizi ve ekmeğimizi koruma hakkımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

Son olarak güçlü bir şekilde; “TÜRKİYE UYUMA FABRİKANA SAHİP ÇIK”  DİYOR Türk Harb-İş Sendikası İstanbul Şubesi olarak basın açıklamamıza katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.

Galeri
📆 11 Ocak 2019 Cuma 22:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR