MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » Tunç Soyer: Evden belediyeye bisikletle gideceğim
Tunç Soyer: Evden belediyeye bisikletle gideceğim

Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yüzde 58 oy alarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP’li Tunç Soyer, İzmir’in, dünyada gıpta edilen kent haline geleceğini, ürünlerinin dünyaya pazarlanacağını söyledi.

Soyer, “Körfez yüzülebilir hale gelecek. Yapacağız, göreceksiniz. İzmir’in de istiridye içinde bir inci olduğunu dünyaya göstereceğiz” dedi. Soyer, makam aracı yerine bisiklet kullanacağını ve trafik sorununu 2 yılda çözeceğini kaydetti.

8 bin 500 yıllık tarihi olan İzmir’in 35’inci belediye başkanı Tunç Soyer, insanların gözündeki ümidi çok önemsediğini vurgulayarak, “Siyasetin dilinin değişmesine dair bir özlem var. İnsanlar daha barışçı, daha nazik, daha saygılı ve sevgili bir dili arzu ediyor. Çok büyük bir ümit var insanlarda. Bu ümit benim heyecanımı ve aşkımı besliyor. Buna zerre kadar toz kondurmak istemiyorum. Belediye çalışanlarıyla beraber bunu başarmamız lazım. Kentlerdeki yöneticilerle dayanışma içinde olmamız lazım. Türkiye için yeni projeler ortaya koymamız lazım” diye konuştu.

MAKAM ARACI YERİNE BİSİKLET

Makam aracının arkasına taktırdığı bisiklet taşıma aparatıyla gündeme gelen Başkan Soyer, birkaç haftaya kadar evini 50 kilometre uzaklıktaki Seferihisar’dan kent merkezine taşıyacağını ve evden belediyeye, gün içinde belediyeden başka yere giderken, bisikleti kullanacağını söyledi. 50 kilometrelik bisiklet parkurunun en kısa zamanda 250 kilometreye çıkarılacağını belirten Soyer, şunları kaydetti:

“Belediye başkanları yaptıklarıyla yapmadıklarıyla örnek olurlar. Başkanın duruşu, kıyafeti, davranış biçimi hepsi örnektir. Belki de kentin dönüşümünün önemli dinamiklerinden biridir. Yaptığım her şeye özen göstermeye gayret ediyorum. Bisiklet kullanmak, teşvik etmek istediğimiz bir şey. Kopenhag’da bisiklet sayısı, otomobil sayısının üzerine çıktı. 50- 60 kilometrelik parkuru, 250 kilometreye çıkaracağız. Bu, o kentin belediye başkanı bisiklet kullanıyorsa yapılabilir. Bu işler masabaşında olmaz. Zorlayarak, mümkün olduğu kadar alışkanlıkları değiştirerek, yapacağız. Nereye yerleşeceksek ki ona Neptün hanım karar verecek. Oradan bir yere giderken ya da belediyeden bir yere giderken mümkün olduğu kadar bisiklet kullanmak istiyorum. Zorlukları da görerek çözüm üreteceğiz. Bundan hiç çekinmiyorum. Sıkıntı yaşayacağımız zaman da olacak ama sıkıntılar yaşayarak aşılacak.”

‘TRAFİK SORUNU 2 YILDA ÇÖZÜLECEK’

Başkan Soyer, kentin yüzde 40’ının, ulaşımı en büyük problem olarak gördüğünü belirtip, İzmir’de trafiğin 2 yıl içinde büyük ölçüde rahatlayacağını, sorun olmaktan çıkacağını savundu. Soyer, yapacaklarını şöyle anlattı:

“Gelişmiş kentler yoksulların bile otomobile bindiği değil zenginlerin bile toplu taşımı kullandığı kentlerdir. Mottomuz bu olacak. Toplu taşımı modern, yaygın ve daha çok kullanmaya gayret edeceğiz. Narlıdere metrosu 1,2 kilometre uzunluğunda olacak. Tüneline girdik, yerinde gördük, yaklaşık 7’de 1’i açılmış durumda tünellerin ve süresinin üzerinde bitecek bir çalışma bu. Hem Balçova hem Narlıdere’de büyük otoparklar planlanmış durumda. Özlediğimiz şey şu; vatandaş gelecek, aracını orada bırakacak ve metro ile kent merkezine gelecek. Bunun gibi kent merkezine trafik akışını hafifletecek kent dışında aracını bırakmayı teşvik edecek çözümler geliştireceğiz. Akıllı trafik uygulamaları ile 11 noktada trafiği rahatlatacak girişimlerimiz olacak. Yeni şerit ilave edilmesi yeni güzergah açılması gibi. Taşıt trafiğini üç noktada yer altına alacağız. Basmane 9 Eylül Meydanı, Karşıyaka Vapur İskelesi ve Alsancak Gar önü. Deniz ulaşımını güçlendireceğiz. Körfezde yüzde 3 ulaşım sağlanıyor bunu 4,5 kat artıracağız. Yeni iskeleler açacağız. Ulaşım bu kentin en temel problemi. Vatandaşın yüzde 40’ı kent içi ulaşımdan şikayetçi. 62 bin kapasiteli otoparkımız var en kısa zamanda 100 bine çıkaracağız. Tüm bunlar bir araya geldiğinde bir süre sonra kent içi ulaşım rahatlayacak. Buna otobüslerimizi ve yeni metro ve tramvay hatlarımız eklenecek. Çiğli’ye tramvay hattımız var. Projesi hazır, onay bekliyor. Böylece en geç 2 yıl içinde trafik sorun olmaktan çıkacak.”

📆 14 Nisan 2019 Pazar 20:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR