MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » SEVGİYİ KARTAL’A EGEMEN KILACAGIZ
SEVGİYİ KARTAL’A EGEMEN KILACAGIZ

Sevgi ve güven veren kararlı tarzıyla 05/10/2018 günü Kartal Belediye Başkan Aday Adaylık başvurusunu yapan Ercan GÜVENÇ Mart ayından beri mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev çalışıyor.

SEVGİYİ KARTAL’A EGEMEN KILACAĞIZ

Güvenç; 1964 Erzincan doğumlu. 36 yıldır Kartal’lı. Siyasete 1998′ de eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in öğrencisi olarak DSP’de başlamış. Sırası ile DSP İstanbul Milletvekili Adaylığı, Kartal İlçe Başkanı, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzincan Milletvekili Adaylığı görevlerinde bulunmuş.2009′ da Sayın Devlet Bahçeli’nin davetiyle iki yıl süreyle MHP MYK görevinde bulunmuş.
2011’de CHP üyesi olmuş.
Diğer yandan Cem Vakfı Kurucu Üyesi olarak Kartal Şube Başkanlığı,15 yıl Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış. Cem Vakfı Danışma Kurulu Başkanlık görevi devam ediyor.

Sayın GÜVENÇ’i çalışma bürosunda ziyaret ederek neden belediye başkanı olmak istediğini sorduk.
“Düşüncelerimizi Kartallı’lara ulaştırmamıza vesile olduğunuz için öncelikle teşekkür ediyorum. Biz Mart ayından beri sahalardayız. Mahalle mahalle, sokak sokak dolaşıyor, ev ev kapıları çalıyoruz. Biz insana gerçekten dokunuyoruz! Biz gönülleri alıyoruz. Ülkesine ve milletine olan sevginin gücüyle Ankara’dan İstanbul’a yürüyen Genel Başkanımız Sn.Kemal Kılıçdaroğlu gibi biz de Kartal ve Kartal’lı yurttaşlara olan sevgimizden aldığımız güçle yürüyoruz. Her mahallede en az 100 haneye giriyoruz. Çok fazla birşey de demiyoruz onlara. Sevgimizi getirdik diyoruz.Bir de, yerel yönetimden beklentilerini, mahallerinde neyin olması yada neyin değişmesi gerektiğini soruyoruz. Eleştiri de olsa dinlediğinizde, sevgiyle tıkladığımız kapılardan sevgiyle uğurlanıyorsunuz. Bizler, bize oy verenler kadar oy vermeyenleri de dinleyebildiğimiz taktirde başarılı olacağız. Biz işte bunu yapıyoruz. Partimizin oylarını Kartal’da artıracağımıza inancımız tamdır. Biz tam bir Türkiye tablosu oluşturan kadromuzla her yere rahatlıkla gidebiliyoruz. İnanın her yerde sevgiyle karşılanıyoruz” dedi.

MHP’ YE GİDİŞ
Ercan Bey, rahmetli Ecevit’in öğrencisi olduğunuzu söylediniz. MHP’ye neden gittiniz?
” Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İYİ Partiye 15 vekilimizi gönderdik. Yine Saadet Partisi, İYİ Parti liderlerine seçimlere katılabilmeleri için imzalar verdik. Meselâ ben, Saadet Partisi Lideri Sn. Temel Karamollaoğlu’na imza vermiştim o zaman. Neden yaptık bunları? Kamplaşma ve kutuplaşmaları sona erdirmek, herkesin temsilcisi mecliste olsun, sorunlarımızı orada konuşarak çözebilelim diye. Demokrasinin önünü açmak için yaptık. İşte ben bu tavrı, daha 2009’da gösterdim. Uzatılan diyalog ve barış elini ülke bütünlüğü için geri çeviremezdim. Bugün baktığımda görevimi yaptığımı düşünüyorum. Şimdi aynı tavrı CHP’ de yapmalıyız. Herkese elimizi uzatıp, gönüllere dokunmalıyız. Ki tüm gücümüzle bunu yapmaya çalışıyoruz”

Sayın GÜVENÇ, biraz da Kartal için projelerinizden bahseder misiniz?

“KARTAL’IN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ”

Kartal’ın birleştirici gücü olarak Kartal’a sevgiyi egemen kılacağız diye yola çıktık. Bunu mutlaka başaracağız. Ayrımcılığın, ötekileştirmenin olmadığı bir Kartal yaratacağız. Halkın öncelikli sorunlarını onlarla tesbit edip çözüm üreteceğiz. İlçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişimini sağlayacağız. İstihdam yaratacağız. 20 mahallede Kartal Tanzim Satış Marketleri kuracağız. Model Konut Siteleri üreteceğiz. Mavi ve Yeşil Projelerimizle Kartallı’nın nefes alabileceği alanlar oluşturacağız. Çiçek tohumu üreterek hem bütün konutları çiçeklendireceğiz hem de pazarlamasını gerçekleştireceğiz. Aile sigortasını uygulayacağız. Öğrenci evi ve yurt kuracağız. Güneş enerjisi kullanımını hem yaygınlaştıracağız hem de teşvik edeceğiz. Meydan sokak ve mahallerimizin daha güvenli olması için MOBESE kameralarını çoğaltacağız. Kadınların herhangi bir saatte rahatlıkla sokağa çıkma özgürlüğünü sağlayacağız. Sokak hayvanları için Avrupa standartlarında barınaklar oluşturacağız.

  • 19/10/2018 saat 16:00 da parti örgütümüzde detaylı olarak açıklayacağımız projelerimizin ilkesi Anadolu Hümanizmasının ilkeleri olacak. Mevlana’nınb dediği gibi, sevgi güçtür, sevgi şifadır, sevgi değişimin sihridir. Biz ne yaparsak yapalım sevgiyle yapacağız.
Galeri
📆 12 Ekim 2018 Cuma 15:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR