MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » ŞEFİK ÖZDEMİR; KARTAL’DA GÖKHAN YÜKSEL, İSTANBUL’DA EKREM İMAMOĞLU
ŞEFİK ÖZDEMİR; KARTAL’DA GÖKHAN YÜKSEL, İSTANBUL’DA EKREM İMAMOĞLU

MARTIN SONU BAHAR OLACAK

CHP Kartal Belediyesi Meclis üyesi adaylarından Şefik Özdemirler Kurucu Başkan’ı olduğu Kartal Samsunlular Derneğinde bir söyleşi gerçekleştirdik.
Kendisine yaklaşan seçimleri sorduk, Şefik Özdemir’i bize anlatmasını istedik,seçimlerden sonra neler yapacağını konuştuk.
Kendisi sorularımızı içtenlikle cevapladı.

  • MERHABA ÖNCELİKLE BİZE ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. ÖNCE SİZİ TANIYARAK BAŞLAYALIM, ŞEFİK ÖZDEMİR KİMDİR ?

  • ” 1968 yılında Samsun terme’de doğdum. İlk,Orta, Lise öğrenimimi Termede tamamladım. 1988 yılında Kartal Hürriyet mahallesine geldim ve burada evlendim 4 çocuk babasıyım ve bir tanede torunum var. O yıllarda tanıştığım inşaat sektöründe faaliyet veren bir firmam var. Çatı izolasyon işleri yapıyorum.
    2004 yılında mahallemizde oturan Samsunluların yoğunluğundan dolayı ve civarında bulunan hemşehrilerimizle Samsunlular Derneğini kurduk.Ben derneğimizin kurucu başkanıyım.2006 yılında Samsun Dernekler federasyonunu kurduk”….
  • İSTANBUL’DA KAÇ TANE SAMSUNLULAR DERNEĞİ VAR ?

  • ” Biz derneği kurduğumuzda 25 tane Samsunlular derneği vardı, şimdilerde 500 civarında dernek var.
    11 tanede Denekler Federasyonumuz var. 2008 yılında SAMKOM kuruldu, birde aynı yılda kurulan SAMDEF var.
    Derneklerimizin amacı , Kültürel faailiyetlerde bulunmak,İstanbul’da bulunan hemşehrilerimizi bir arada tutmak. Samsun’un diğer illerden farklı bir yönü var İstanbul gibi , başka illerden göç aldığı için farklı bir yapısı var.
    samsun bu yönüyle diğer illerden farklı ortak bir karakter yok , diğer illerde fazla göç almadığı için insanlarının yapısı hemen hemen aynı. Bir Trabzon, bir Rize,bir Erzincan gibi değil Samsun.
    Amacımız güç birliği yapmaktı,STK’ların Anayasada karşılığı şudur,Yasama, Yürütme ve Yargı organlarını halkın menfaati doğrultusunda baskı unsurlarıdır STK’lar.
    Ama zamanla siyasete angeje olan dernekler oldu, siyasetin arka bahçesi oldular bir çoğu”.
  • SİYASET DEMİŞKEN HAZIR , SİZ SİYASETE NE ZAMAN VE NASIL BAŞLADINIZ?

  • ” Ben siyasette ilk olarak muhalif kimliğimden dolayı ve Türk Milliyetçisi olmam sebebiyle MHP’ile hareket ettim bir dönem.En kritik olan da şuydu 2009 yılında iki partinin çekiştiği dönemde CHP’sini destekledik.
    CHP’si ile tanışıklığım aslında Altınok Öz Başkanla oldu.On yıldırda onun arkasında durduk ve destekledik.
    Bizim misyonumuz aslında tam olarak şöyle, kurduğumuz dernekler Ak Partiye angaje olmaya başladığında biz muhalif kısımda kaldık, bu aslında tam olarak Ak Parti karşıtlığı değildi ama bir şekilde dengelenmesi gerekiyordu bir şeylerin bizde o anlamda CHP ile ve diğer partililelede görüşmek gerek diye düşündük”.
  • SEÇİM SÜRECİNDE DİĞER PARTİLERDEN DE SİZLERİ ZİYARETE GELENLER OLMUŞTUR MUHAKKAK.

  • ” Oldu tabiki geldiler,MHP kontenjanından Samsunlu bir aday daha var Meclis üyeliğine. Az önce bahsetmiştim misyon meselesinden benim kendi misyonumda aynı, hemşehrilerimizi CHP’sine oyvermeleri için ikna etmeye çalışıyorum.CHP’sinin iktidar olabilmesi için sırtını birazda Karadenizlilerede dayaması gerektiğini düşünüyorum.
    Karadenize yaslanmayan hiç bir parti Türkiye’de iktiadar olamaz,Halk partili bir aileden geliyorum, seksen sonrası kopmalar yaşanınca ailem ANAP ben MHP olarak devam ettik ama sonraları baktığımda Ülke siyasetine bulunmam gereken yerin CHP’si olması gerektiğine karar verdim.
    Türkiye’de iki tane Milli parti var biri İYİ Parti, diğeride CHP’si, halkın % 90’da benim gibi düşünüyor, çıplak gözle görünen bu Milliyetçilik lafla olmuyor.
    2018 yılının 11. ayında CHP’sine üye oldum, ama yıllar öncesinden gelen bir siyasi takibim ve desteğim vardı.
    Hatırlarsınız Milletvekilimiz Akif Hamza Çebinin İstanbul adaylığı söz konusuydu , o dönemde onunla beraber İstanbul’un her ayağında beraberdim, İstanbul’da bulunan hemşehrilerimle buluşturdum, çalışmalarında destek verdim.
    Biliyorsunuz Samsun’un % 40’ı neredeyse Trabzonlu ve benim eşimde Hamzaçebi oğulları sülalesinden.
    Sayın vekilimizin Samsunlular üzerinde çok büyük bir etkisi var, mesela Sultanbeyliğine CHP’si olarak gitmek başka birde onunla beraber gitmek başka inanın çok fark ediyor.
    ben o çalışmaların içinde oldum Hamzaçebinin şahsında CHP’sine oy verdirmek için elimden geleni yaptım.
    partimizle tanışıklığım böyle başladı rozetimi de sayın Genel Başkanımız taktı ve bu dönem kontenjandan Meclis üyesi adayı oldum”.
  • ÖRGÜT SİZİ ÇOK TANIMIYOR BU DURUMUN SİZE NASIL YANSIMALARI OLDU.

  • ” Olaya şöyle bakmak lazım, kontenjan adayı Örgütten olmaz zaten,Kontenjan adayı Başkan adayının vitrin listesidir aslında. SP’sinden de kontenjan alabilir veya bir kanaat önderinide gösterebilir. Örgüt içinde şunu diyebiliriz, listelerde 1. sıra onlardan başlamalı tabiki bu konuda haklılar.
    İlk başlarda biraz yadırgadılar ama şimdilerde öyle bir şey yok, çoğuda benim arkadaşım örgütte olan partililer iyi anlaşıyoruz bu ara ve sadece partimizin tekrar Kartal’da iktidar olması için elimizden geleni yapıyoruz.
    Bende bazen düşünmedim değil acaba bir haksızlık varmı diye ama karşılıklı alıştık sorun yok”…
  • ÇEVRENİZDE ADAYLIĞINIZI NASIL KARŞILADILAR

  • ”Çok yadırgamadılar, aslında benden böyle birşey bekliyolardı, yıllardır STK’lar ve derneklerde sosyal bir yanım vardı zaten ve bana bu görevi yaşıtırdılar.
    Sosyal medya hesaplarımdan beni takip edenler bilir siyasetin içindeydim aslında bir anlamda son 10 yıldır özellikle sosyal yanım bayağı bir ağır basmıştı.
    Altınok Başkanımda aday gösterilseydi yine kontenjan adayı olurdum diye düşünüyorum”.
  • GÖKHAN YÜKSEL’E GELİRSEK ONU NASIL BULUYORSUNUZ , SEÇİMLERİ ONUNLA BERABER KAZANABİLECEKMİSİNİZ ?

  • ”İşin doğrusunu isterseniz bir çok arkadaşımız gibi bende Gökhan Yüksel’in açıklanacağını beklemiyordum,Adaylığı süpriz oldu.
    Gökhan Yüksel’i ben yaklaşık 1.5 yıldır tanıyorum, çok düzgün biri, dürüst, genç ve bu özellikleri çok hoşuma gidiyor. Benim büyük oğluma benzetiyorum ben onu, yani bizim evimizden biri, belkide çoğu insan benim gördüğüm gözle görüyor onu.
    Çok hızlı toparladı, şu an çok iyi gidiyor ve bence Kartal’ı kesin kazanacağız ve tekrar Kartal’da iktidar olacağız.
    Bana göre sadece Kartal değil İstanbul’uda alacağız İstanbul adayımız sayın Ekrem İmamoğlu’da çok iyi bir perfonmans sergiliyor ve halk arasında karşılık buluyor bu durumun sandığa olumlu yansıyacağını düşünüyorum.
    Sadece Kartal değil İstanbul’un bir çok ilçesinde Belediye iktidarı değişecek ve CHP’sine geçecek.Halk artık 17 yıldır Ak partiden bıktı, ekonomik krizde onlara karşı olan inançlarını bitirdi. Halk artık tabiri caizse yemiyor onların seçim meydanlarında attıkları nutukları.
    İstanbul’u aldığımız zaman İstanbul’da iktidar olan belediyelerimizde hizmet anlamında çok güzel işlere imza atacağız. Biliyorsunuz 10 yıldır Kartal’a üvey evlat muamaelesi yapılıyor, kendi belediyelerinde en seri şekilde sonuçlanan projeler veya talepler bizde bekletiliyor , hal böyle olunca da hizmet akışı yavaşlıyor.
    Onun için İstanbul’uda muhakkak almalıyız ve alacağızda hem Kartal’da hemde İstanbul’da ve diğer ilçelerimizde iktidar olmak için elimizden geleni yapıyoruz …
  • SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ OKUYUCULARIMIZA VE KARTAL HALKINA

  • Son olarak ben adım kadar eminimki İstanbul’da ve Kartal’da martın sonu bahar olacak ve Türkiyenin büyük bir bölümünde değişim olacak”….
  • Çok teşekkürler sayın Özdemir çıktığınız yolda başarılar dileriz.
Galeri
📆 26 Mart 2019 Salı 12:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR