MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN PROJELERİ KARTAL’DA SERGİLENİYOR
MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN PROJELERİ KARTAL’DA SERGİLENİYOR
Okan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yıl sonu projeleri, Kartal Belediyesi Meclis fuaye alanında sergilenmeye başlandı. Çoğunluğu 1. sınıf öğrencilerine ait toplam 160 proje sergide yer alarak hocaların değerlendirilmesine sunulurken Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda toplanan öğrencilere TAK Kartal tasarım grubu bir sunum yaparak Kartal’da yapılan projeleri anlattı. TAK Kartal Tasarım grubunun son günlerde üzerinde hummalı bir çalışma yürüttüğü ‘Mahalle Eylem Planı’nın ve TAK’ın gerçekleştirdiği diğer projelerin anlatıldığı sunumda öğrencilere, TAK Kartal’da staj yapabilecekleri konusunda da bilgi verildi. Birbirinden yaratıcı mimari fikir ve tasarımların yer aldığı sergi, 27 Mayıs’a kadar açık kalacak.
de0c873a-2cd7-4081-bcfa-0af51be9a1ef

Kartal Belediyesi Meclisi fuaye salonu, geleceğin mimarlarının ilk eserlerine ev sahipliği yaptı. Okan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin yıl sonu final projeleri ile hocalarının karşısına çıktığı sergide birbirinden yaratıcı fikirler yer alıyor. 27 Mayıs’a kadar devam edecek serginin açılışının ardından Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda toplanan öğrencilere TAK Kartal Tasarım Grubu tarafından bir sunum yapıldı. TAK Kartal’ın ne olduğu ve neler yaptığı konusunda bilgi verilen sunumda, TAK Kartal’ın en önemli projeleri arasında yer alan ve Kartal’daki hem kamu hem de özel yatırımların yönlendirilmesinde anahtar rol üstlenecek bilgilerin toplandığı ‘Mahalle Eylem Planı’ anlatıldı. Sunumda klasik araştırma yöntemlerinden farklı olarak mahallelere gidilerek derinlemesine bilgi alışverişi yapıldığı ve mahalleden çıkan talep ve şikâyetlerin haritalandırılması ile ortaya çıkan durumun, yatırımların yönlendirilmesindeki önemi anlatıldı. Kartal’da bundan sonra yeni park veya yeni ulaşım hattı ve bunun gibi yatırımların ‘Mahalle Eylem Planı’ndan çıkan sonuçlara göre daha sağlıklı yapılabildiğinin vurgulandığı sunumda, öğrencilere çağrı yapılarak dileyen öğrencilerin TAK Kartal’da staj yapabilecekleri belirtildi.

Sunumun ardından kısa bir konuşma yapan Okan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nur Esin, TAK Kartal tarafından yürütülen ‘Mahalle Eylem Planı’ çalışmasına değinerek, yapılan çalışmadan ve anket gibi klasik yöntemlerin kullanılmamasından etkilendiğini belirterek insanlarla yüz yüze gelerek yapılan bu çalışmayı çok takdir ettiğini söyledi. Gerçek sorunlarla ve insanlarla yüz yüze görüşülerek hazırlanan bu çalışmaya öğrencilerin de destek vermesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Nur Esin, çalışmanın metodolojik olarak çok insani ve akılcı bir çalışARLIK_ BÖLÜMÜ _ÖĞma olduğunu söyledi.

Galeri
📆 25 Mayıs 2016 Çarşamba 11:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR