MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Gençlik, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTALLI KADINLAR İÇİN YENİ BİR TERAPİ HİZMETİ
KARTALLI KADINLAR İÇİN YENİ BİR TERAPİ HİZMETİ

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının, eski Çankaya Belediye Başkanlarından Haydar Yılmaz olduğunu bildirdi.

“Travma Sonrası Stres Bozukluğu” yaşayan kadınların psikolojik destek ihtiyacı için düzenlenen grup terapisi, Doç. Dr. Ceren Acartürk danışmanlığında, Psikolog Şule Nur Orhan tarafından yürütülecek. Travmatik bir yaşantıya maruz kalan kadınların, kaygı, depresyon, bedensel şikâyet belirtilerinin azaltılmasını hedefleyen ve Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ile İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliği ile yürütülen çalışmaya Kartallı kadınlar başvurabiliyor. Haftada 1 gün 2 saat halinde 7 hafta sürecek olan ve tamamen ücretsiz olan grup terapisine katılmayı dileyen kadınların 0 216 280 64 63 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Kartal’da yaşayan kadınların yaşadıkları çeşitli sıkıntıların çözümlerinde yardımcı olmaya çalışan kurumlardan biri olan Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Kadın Danışma Merkezi, İstanbul Şehir Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı işbirliği ile yeni bir grup terapisi başlattı. Travma sonrası psikolojik destek ihtiyacı duyan kadınlara yönelik hazırlanan grup terapisi, Doç. Dr. Zeynep Ceren Acartürk danışmanlığında, Psikolog Şule Nur Orhan tarafından yürütülecek. Travma sonrası stres bozukluğu psikolojik destek grubu adıyla hafta bir gün iki saatlik oturumlar halinde düzenlenen grup terapisi 7 hafta boyunca sürecek. 

Her iki kişiden biri travma yaşıyor

Konuyla ilgili yazılı bir duyuru yapan Kadın Danışma Merkezi;  kişiyi aşırı korkutan, dehşet içinde bırakan, çaresizlik yaratan, çoğu kez olağandışı ve beklenmedik olayların yol açtığı etkilerin ruhsal travma olarak adlandırıldığını belirtti. Toplumda ruhsal travmalara yol açan olayların  (insanın bir yakınını beklenmedik bir anda kaybetmesi, kazalar, afetler, taciz, saldırılar, aile içi şiddet vb) yaygın olduğunun belirtildiği duyuruda, araştırmalara göre her iki kişiden birinin yaşam boyu en az bir kez travmatik bir olaya maruz kaldığı vurgulandı. Duyuruda grup terapisinin amacının, travmatik bir yaşantıya maruz kalan kadınların, kaygı, depresyon, bedensel şikayet belirtilerin azaltılması olduğu belirtildi

📆 17 Şubat 2019 Pazar 22:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR