MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL KENT KONSEYİ’NDEN İFTAR YEMEĞİ
KARTAL KENT KONSEYİ’NDEN İFTAR YEMEĞİ

Kartal Kent Konseyi, Ramazan ayı nedeniyle Kartal Belediyesi Organik Pazar Etkinlik Çadırı’nda iftar yemeği düzenledi.

 

Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı iftar programına Kartal Kent Konseyi Başkanı Demet Songurtekin ve genel kurul üyelerinin yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Nuran Keriş, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri, Ak Parti Kartal Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Temel Yaz ve bazı AK Partili Meclis Üyeleri ile Kartal’daki mahallelerin muhtarları katıldı. İftar yemeği sırasında yapılan konuşmalarda Kartal’da yapılmasının planladığı iddia edilen deniz dolgusu konusuna değinildi ve bu durumun yaratacağı sakıncalar Kartal Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Abdullah Köktürk tarafından anlatıldı.

 

 

Kartal Belediyesi Organik Pazar Etkinlik Çadırı’nda düzenlenen Kartal Kent Konseyi iftarı yoğun katılıma sahne oldu. Kartal Kent Konseyi Başkanı Demet Songurtekin ev sahibi olduğu iftar yemeğinde kısa bir açılış konuşması yaptı. Songurtekin: “ Ramazan ayı zenginlik, yoksulluk makam şöhret dinlemeden herkesin varlıkta, yoklukta, açlıkta ve toklukta eşit olduğu bir aydır. İnsanların kendilerini ve nefislerini masaya yatırdığı, gözden geçirdiği tadilat yaptığı bir aydır. Bu ayda yapılan onarım, kalan 11 aya rehberlik eder, tam da bu nedenle Ramazan ayı, kalan 11 ayın sultanıdır. Kartal Kent Konseyi olarak oldukça yoğun bir gündemimiz var. Uluslararası çapta devam eden bir projemiz bulunuyor ve bu kapsamda mahalle meclisleri oluşturulmak üzere. Madde bağımlılığı ile ilgili bir proje hazırlanıyor bu kapsamda bir dernek kuruluşuna da öncülük ediyoruz. Bunların dışında Kartal kıyılarının tıpkı Maltepe’de olduğunu gibi doldurulması gündemde. Kartal Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Abdullah Köktürk, konu ile alakalı bilgilendirmede bulunacak.” dedi. Songurtekin’in ardından kürsüye çıkan Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, sosyal devlet olmanın gereklerinin Ramazan ayı dolayısıyla hatırlandığını belirterek şunları söyledi: ”Zor durumda olanların haklardan adil bir şekilde yararlanmasının sağlanması gerekiyor. Kent Konseyi, çok fonksiyonlu bir oluşumdur. Merkezi yönetimde olsun, yerel yönetimde olsun yöneticiler hata yapabilir. Kent Konseyi’nin olmazsa olmazı; değişik yerlerden gelen insanların sorunlarını tespit ederek herkese kentte yaşam bilicini aşılamaktır.”
55f5671e-4d5c-45bf-836f-333e7b9cfc1d

Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan’ın ardından Kartal Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Abdullah Köktürk mikrofonu devraldı. Kartal’a bir tehlikenin yaklaştığını belirten Köktürk konuşmasına şöyle devam etti: “Dragos’tan Kartal’a kadar denizin doldurulması planlanıyor. Kartal, denizden uzaklaştırılmak isteniyor. Dolgu kullanarak kıyı çizgisini değiştirmenin olumsuzlukları oldukça fazla. Örneğin kıyı balıkçılığı yok olacak, asbestli hafriyat atıkları kanser vakalarını artıracak, bölgede trafik yoğunluğu olacak, balıkların yuvaları dağılacak, kıyıdaki yeşil alan çölleşecek, yağmur sularının denize ulaşamaması nedeniyle tuzluluk artacak, denizin geri çekilmesi nedeniyle serinlik azalacak, denize araçsız ulaşım zorlaşacak, dolgu alanlarında yeşillendirilen alanlar tuzlanma sonucu kuruyacak ve depremde bu dolgu alanları deniz tarafından geri alınacak. Maltepe’de 171 futbol sahası büyüklüğünde bir alan dolduruldu; ancak bu çalışma ilk başta gizlendi. Çalışmalar, dip dolgusu olarak bilinen ve liman yapımı için kullanılan Anroşman çalışması olarak başladı ve oldubittiye getirilerek insanlar tatildeyken deniz doldurulmaya başlandı. Bu çalışma, ÇED Raporu olmadan başladı ve hukuka aykırı olan dolgu sonradan hukuka uydurulmaya çalışıldı. Kartal Kent Konseyi olarak ‘Kartal’ıma Dokunma Denizimi Doldurma’ diyoruz.”

 

Galeri
📆 29 Haziran 2016 Çarşamba 13:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR