MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ’NDEN SEVGİLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL KONSER
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN SEVGİLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL KONSER

 

Başkan Altınok Öz “Aşk ve Nostalji” Konserini Eşi İle Birlikte Dinledi

Klasik Müziğin Türkiye’deki önemli isimlerinden Sinem ve Didem Balık kardeşler, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen 14 Şubat Sevgililer Günü etkinlikleri kapsamında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Konsere Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Eşi Feray Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay ve Eşi Zeynep İlgi Okay, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Levent Kandemir, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Perihan Sevim, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile Kartallı vatandaşlar katıldı. Salonu tıklım tıklım dolduran Kartallı müzik severler, konsere yoğun ilgi gösterdi.

 

“İnsan Ruhunun Onarımı Sanattan Geçer”

Sinem ve Didem Balık kardeşlerden Sinem Balık, müzik ziyafeti öncesi yaptığı konuşmada: “Biz bu konseri yapmaktan dolayı çok mutluluk duyuyoruz. Böyle bir zamanda insan ruhunun onarılması gerekiyor. Bu da sanattan geçer” dedi. Didem Balık ise; “Biz de bu topraktan gelen sanatçılarız. Bugün gelen izleyicilerimizin taleplerine göre şarkılar söyleyeceğiz. Tangolar, türküler söyleyeceğiz. Güzel bir repertuvar yaptık.  Yurt dışında da konser veriyoruz. Üst düzey birçok yerde şarkı söyledik. Avrupa Parlamentosu’nda da şarkılar söyledik. Ama bugün bu ortamda sizlerin huzurunda olmanın tadı ve gururu bambaşka. Bizlere bu fırsatı sunduğu için Sayın Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Konuşmaların ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Eşi Feray Öz, Sinem ve Didem Balık kardeşlere muhteşem performansları için teşekkür edip Kartal heykelciği takdim etti.

Didem ve Sinem Balık

Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvar’ında eğitimlerini tamamlayarak devlet bursuyla Viyana Prayner Konservatuvarı’na devam ettiler. 2000 yılından bu yana Avrupa ve Amerika’da birçok konser verdiler.2013 yılında Viyana’da “Life Ball” açılışını yaptılar ve ikiz kardeşleri 50 ülkeden 500 yayın organı aracılığıyla 2 milyara yakın kişi canlı izledi. Aşk ve Nostalji konserinde; Giorni/ Ya Sonra( Ajda Pekkan/ Mina), Sans Toi Je Suis /Sessiz Gemi ( Hümeyra/ Christan Delagrange), Historia D’un Amor/ Benim bütün rüyalarım seninle ( Ertan Anapa/ Lucho Gatica),Un Calle nos Separa/ Anlamazdın ( Ayla Dikmen/Leo Dan) gibi şarkıları orijinal ve Türkçe sözleriyle, çift ses olarak seslendirmişlerdir.

 

 

6 Ek

 

 

📆 15 Şubat 2018 Perşembe 11:16   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR