MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ, 4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ KARTAL’DA KUTLANDI
KARTAL BELEDİYESİ, 4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ KARTAL’DA KUTLANDI

Kartal Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Yakacık Mahallesi’nde bulunan Balkanlar Koleji’nde bir etkinlik düzenlendi.

 

Kartal Belediyesi Veteriner Hekimi Hakan Örünğ, yaptığı sunumda anaokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerine hayvan bakımı ve sağlığı hakkında bilgi verdi. Etkinliğe Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban, Yakacık Balkanlar Koleji Okul Müdürü Mevlüt Karakurt, Kartal Belediyesi Veteriner Hekimi Hakan Örünğ, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin sonunda 1. ve 2. sınıf öğrencileri Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban ve Veteriner Hekimi Hakan Örünğ’e çiçek ve hediyeler taktim ederek teşekkür etti.

 

Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının; koruyucu aşı, kısırlaştırma ve tedavi çalışmalarına yıl boyunca devam ediyor. Ayrıca Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan ve hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlayan; içinde bilgi de içeren aşı karneler veriliyor. Kartal Belediyesi tarafından 2011 yılında başlatılan ve İstanbul’da bir ilk olma özelliği taşıyan şebeke suyuna bağlı, şamandıralı suluk, sokak hayvanlarının susuzluğunu gidermeye devam ediyor. Sokak hayvanlarına kuru mama sağlayan geri dönüşüm kutuları da ilçenin farklı noktalarında sokak hayvanları için mama desteği sağlıyor. Öte yandan Veteriner İşleri Müdürlüğü, sahipli hayvanların kayıt altına alınması ve uygun bakım koşullarının sağlanması, insan ve çevre sağlığını tehdit edecek olumsuzlukların giderilmesine yönelik çalışma kapsamında denetimlerini de yıl boyunca sürdürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[İleti kısaltıldı]  Tüm iletiyi görüntüle

8 Ek

 

 

📆 04 Ekim 2018 Perşembe 20:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR