MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » Kardeşliği Pekiştiren Ziyaret
Kardeşliği Pekiştiren Ziyaret

Pendik Belediyesinin kardeş belediyesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İskele Belediyesi Uluslararası Geleneksel Halk Dansları Festivali’ne katılan Başkan Yardımcıları Cevat Yaman ve Sami Divleli, iki şehir arasındaki dostluk ilişkisini güçlendiren bir ziyaret gerçekleştirdiler.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İskele Belediyesinin bu yıl 47’incisini düzenlediği Uluslararası Geleneksel Halk Dansları Festivali, coşkulu gösterilerle gerçekleşti. Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Makedonya, Kırgızistan ve Meksika’dan ekiplerin yarıştığı festivalde birinciliği Rusya ekibi alırken, ikinciliği ise Türkiye halk dansları ekibi kazandı. 3’üncülük ise Makedonya ekibinin oldu. Festivale katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, festivallerin dostluk, barış ve kardeşlik ile ülke vatandaşlarının ve kültürlerin kaynaşması bakımından büyük önem taşıdığını söyledi.


kardesligi-pekistiren-ziyaret1

 

Cumhurbaşkanı Akıncı ile buluştular

 

Pendik Belediyesi adına kardeş belediyenin festivaline katılan Belediye başkan yardımcıları Sami Divleli ve Cevat Yaman, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu tarafından ağırlandı. Başkan Sadıkoğlu’na Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in selamlarını ileten ve nazik davetten ötürü teşekkürlerini sunan Divleli ve Yaman, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile de buluştu. Üç ay önce yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı olan Akıncı ile sıcak bir sohbet gerçekleştiren Yaman ve Divleli, Pendik ilçesi hakkında bilgi verdiler.

Galeri
📆 31 Temmuz 2015 Cuma 13:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR