MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, Manşet, Toplum » KÂĞITHANE ‘NİN BAŞPEHLİVANI MEHMET YEŞİL YEŞİL OLDU
KÂĞITHANE ‘NİN BAŞPEHLİVANI MEHMET YEŞİL YEŞİL OLDU

 

Kâğıthane Belediyesi’ne düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri adeta kıran kırana geçti.

 

Güreşleri Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Edirne Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Kağıthane güreş Ağası Yusuf Yoldaş, çok sayıda yöre güreş ağası ve çok az seyirci izledi. Hafta sonu olması nedeniyle güreş severlerin ilgi göstermediği güreşlerin ağa artırmasına kimse katılmadığı için Yusuf Yoldaş 15. Kere Geleneksel Kâğıthane Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Ağası oldu. Yusuf Yoldaş’ın Ağalık kupasını Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim birlikte verdiler.

 


Kağıthane Belediyesi’nin Has bahçe Güreş Sahası’nda düzenlediği yağlı güreş müsabakalarına, Türkiye’nin dört bir yanından güreşçiler Farklı yaşlarda 14 boyda yarışan 400’ün üzerinde sporcu, güreş meraklılarına unutulmaz bir gün yaşattı. Davul-zurna ekibi, ata sporunun ruhunu canlandırırken, genç güreşçilerin mücadeleleri etkinlikte büyük ilgi gördü. Kâğıthane’deki yağlı güreş müsabakalarına bu yıl 29 başpehlivan katıldı.

 

BAŞARI DİLEDİ


Kısa bir konuşma yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç,”Hem geleneklerimizi yaşatıyor hem de böylesi güzel bir ortamda vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Yurdun dört bir yanından bu heyecana ortak olmaya gelen vatandaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Tüm sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.” Diye konuştu.Kılıç,Kağıthane güreşlerinin önceden belirlenen tarihte yapılamaması nedeniyle güreşler e gösterilen ilginin az olduğuna da vurgu yaptı.


KIRAN KIRANA GEÇTİ

 


Küçük güreşçilerden sonra er meydanına çıkan pehlivanlar, rakiplerine kol bağlayarak mücadele etti. Saat 15.00’da başlayan pehlivanların başpehlivanlık mücadelesi gece yarısına kadar devam etti.

 


Final müsabakalarına Antalyalı Mehmet Yeşil yeşil, Kâğıthane 2017 Yağlı Güreş müsabakalarının başpehlivanı oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu Abdullah Güngör 2’nci olurken, Ordu’lu Recep Kara 3’üncü oldu. Başpehlivan olan Yeşilyeşil altın madalya ve kupasını Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın elinden aldı.

Galeri
📆 22 Mayıs 2017 Pazartesi 09:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR