MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Gençlik, Genel, Manşet, Toplum » Kadın ve kız çocuklarını güçlendirme projelerine 120 bin TL’lik destek
Kadın ve kız çocuklarını güçlendirme projelerine 120 bin TL’lik destek

İmece’den kadın ve kız çocuklarını güçlendirmek üzere fikirlerini geliştirmek ve iş modeline dönüştürmek isteyen proje sahiplerine 120 bin TL destek verileceği duyuruldu.

İmece platformu, ‘kadınların ekonomik hayata eşit katılımı’, ‘kadınların sağlıklı ve iyi olmalarının sağlanması’, ‘eğitim modelleri ve içeriklerinin yeniden tasarlanması’ ve ‘kadınların ve kız çocuklarının eğitime erişimi’ başlıklarındaki meselelere yönelik ürün, hizmet, sistem tasarlayan proje sahipleri ve girişimcilere toplam 120 bin liralık destek sağlayacak.Yapılan duyuruya göre sosyal meselelere geniş çapta fayda sağlayacak ürün, hizmet, sistem tasarlayan proje sahipleri ve girişimcilere hibe temin eden imece platformu, destek programına alacağı meseleleri, Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma için belirlediği 17 Küresel Hedef’i baz alarak seçiyor.

İmece Direktörü Buğra Çelik, programa katılmak isteyenlerden bireysel değil grup olarak başvuru yapması şartı arandığı vurguladı. Destek programına yapılan grup başvurularının üç aylık ön kuluçka olarak adlandırılan eğitim ve geliştirme çalışmalarının ardından uzman bir jüri tarafından değerlendirileceğini kaydeden Çelik, “Kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesine yönelik sürdürülebilir çözümü olan üç projeye hibe desteği sağlanacak. Ayrıca başvuru yapan sosyal girişimcilere süreç boyunca eğitim ve mentorluk desteği de verilecek. Hedefimiz, her biri 7 ay süren destek programları sayesinde, toplumun çözüme ihtiyaç duyduğu konularda fikir geliştiren ancak yeterli kaynağı olmayan girişimcileri desteklemek. Kadın ve kız çocuklarının güçlenmesine yönelik ürün, hizmet, sistem tasarlayan proje sahipleri ve girişimciler başvuruda bulunmak için imece.com web sitesini ziyaret edebilirler” dedi.

İmece’nin ikinci destek programı başvurular 28 Aralık 2017’de sona erecek.

📆 19 Aralık 2017 Salı 21:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR