MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Chp Kadın Kollarından Eş Zamanlı Basın Açıklaması
Chp Kadın Kollarından Eş Zamanlı Basın Açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu tarafından başlatılan ve ikincisi yapılan “Meclis Sohbetleri” programında kadın tiyatro sanatçıları sahneye çıkarılmamasına ilişkin karar Tüm Türkiye’de protestolarla karşılandı..

Cumhuriyet Halk Kadın Kollarından Yapılan Eş Zamanlı Basın Açıklamalarla Kadınlar Sahneye ,Yasaklar Mücadelemizi Durduramaz ,Yaşasın Kadınlar Sloganları Eşliğinde Basın Açıklaması Gerçekleşti..
Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları 31 Mart Saat 13.00’da Kartal Meydanında bulunan Atatürk Anıtı Önünde konuya İlişkin Basın Açıklaması Gerçekleştirdi..

(CHP)Kartal Kadın Kolları adına Basın açıklamasını Kadın kolları Başkanı Nejla Erdem Yaptı..
Erdem açıklamada şunlara değindi;

 

Kadına ,Laikliğe ,Özgürlüğe düşman bu zihniyeti kabul etmiyoruz.Sorumlular derhal istifa etsin…!

TBMM ”de 18 Mart Çanakkale anması için hazırlanan tyatro gösterisinde,rolleri olan kadın oyuncuların sahneye çıkması Meclis Başkanlığı tarafından engellenmiştir..

Günler öncesinden gece yarılarına kadar prova eden kadın oyuncular, gösteriye birsaat kala sahneye alınmadılar.Atatürk’ün resimlerinin alınmadığı oyunun süresi oniki dakikadan dört dakikaya düşürülmüştür.
Erkek oyuncular sahnede oyunu sergilerken,kadın oyuncular sahne arkasında mervivenlerde beklemişlerdir..29 Mart günü gerçekleşen bu olay kadın erkek eşikliği, kadın hakları ve Laiklik adına kabul edilemez.Kadın oyunculara yönelik bu uygulama Anayasaya aykırıdır..

Kadın ve erkekği birarada görmek istemeyen zihniyet bilsinki,biz sahnenin tozunu birbirine katan Hafife Jalenin Torunlarıyız.Sahneye birkere çıktık birdaha inmeyiz.

Atatürk’ün kurucusu olduğu ,kadınların seçme ve seçilme hakkını aldığı Millet Meclisinde uygulanan bu kararı protesto ediyoruz sorumlularını derhal istifaya davet ediyoruz ded…

Basın açıklaması,kadınları karanlığa ,evlere hapsetmenize izin vermeyeceğiz,Yaşamın her alanında ,sokakta ,siyasette ,bilimsel çalışmalarda heryerde varız ve var olmaya devam edeceğiz sloganları eşliğinde kadınlar hepbir ağızdan kadınlara yönelik tutum ve açıklamaları protesto ettiler..

Basın açıklması olaysız son buldu..
Haber foto;Nuray yılmaz

Galeri
📆 31 Mart 2018 Cumartesi 15:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR