MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN UYSAL: “İSTANBUL TAM ANLAMIYLA BİR TASARIM ŞEHRİDİR”
BAŞKAN UYSAL: “İSTANBUL TAM ANLAMIYLA BİR TASARIM ŞEHRİDİR”

Dünyanın önde gelen tasarımcılarını bir araya getiren İstanbul Tasarım Zirvesi başladı. Açılış töreninde konuşan Başkan Mevlüt Uysal, “İstanbul’un tasarım alanındaki gücünü herkes kabul ediyor. Dünyada bu unvana sahip sınırlı sayıda şehir var. Biz İBB olarak, Sanayi Odamız, Ticaret Odamız ve Türkiye İhracatçılar Meclisimizle bir araya geldik ve İstanbul Tasarım Konseyi’ni kurduk. Amacımız ‘Tasarım Şehri’ unvanını sürekli kılmak” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen “İstanbul Tasarım Zirvesi” başladı. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili İskender Pala, tasarım dünyasının önemli isimleri ve çok sayıda davetli katıldı.

UYSAL: “İSTANBUL HER ALANDA TASARIMIN MERKEZİ KONUMUNDA”
İBB Başkanı Mevlüt Uysal, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada İstanbul’un tam anlamıyla bir tasarım şehri olduğunun altını çizerek, “Böyle bir etkinliğin medeniyetlerin çeyiz sandığı şehrimizde yapılıyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Şehirlere kimlik ve ruh veren tasarımdır. Nasıl bir kültürel iklimde yaşadığımızı gösterir. Şehirler, tasarımın serpilip geliştiği mekânlardır. Bu bakımdan İstanbul, aslında tam anlamıyla bir tasarım şehridir. Bugün sanayi dâhil her alanda tasarım çalışmalarının merkezi durumundadır” dedi. 

UYSAL: “AMACIMIZ TASARIM ŞEHRİ UNVANINI SÜREKLİ KILMAK”
Uysal, UNESCO tarafından 2017 yılında verilen “Tasarım Şehri” unvanını sürekli kılmak istediklerini kaydederek, “İstanbul’un tasarım alanındaki gücünü herkes kabul ediyor. Dünyada bu unvana sahip sınırlı sayıda şehir var. Biz İBB olarak, Sanayi Odamız, Ticaret Odamız ve Türkiye İhracatçılar Meclisimizle bir araya geldik ve İstanbul Tasarım Konseyi’ni kurduk. Amacımız “tasarım şehri” unvanını sürekli kılmak. Pek çok etkinlik yapıyoruz. Sanat ve tasarım sergileri düzenlemek, tasarım fuarları ve kongreleri organize etmek bunlar arasında. 2019 İstanbul Tasarım Zirvesi de bunlardan biri. Amacımız geleneksel zanaatları modern endüstri ile buluşturmak. Zirvenin bu doğrultuda zanaatkârlarımıza, şehrimizin tanıtımına, sektörler arası işbirliklerine vesile olacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu. 

“HALİÇ BİLİM MERKEZİ’NDE TASARIM VE İNOVASYON MERKEZİ OLACAK”
Tasarım şehri kapsamında çalışma programı hazırladıklarını belirten Uysal, ilk olarak İstanbul Tasarım ve İnovasyon Merkezi kuracaklarını söyledi. Başkan Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımızın 100 günlük Eylem Planı’nda yer alan Haliç Bilim Merkezi’nde bir bölüm, tasarım ve inovasyon merkezi olarak değerlendirilecek. Sanat ve zanaat ustaları ile tasarımcılar atölye çalışmaları ile bir araya gelebilecek. Tasarımla ilgilenen gençlere usta-çırak ilişkisini deneyimlemeleri için fırsatlar oluşturulacak. Zanaat ve çağdaş tasarıma ilişkin kapsamlı ve sürekli güncellenen bir envanter oluşturulacak. Dünya Tasarım Haftasını düzenlemeyi de sürdüreceğiz. Tasarım, ülkelerin “yumuşak gücü”. Bugün pek çok ürünün etiketinde sadece üretildiği ülke değil tasarlandığı ülke de yer alıyor. Bu sektöre dört elle sarılmak zorundayız. Bir tasarım şehri olarak kolumuza takılan altın bileziğin hakkını vermeliyiz.”

YILDIRIM: “İSTANBUL GELECEKTE AKIL TERİNİ DAHA FAZLA KULLANACAK”
Zirvenin açılışında konuşan Binali Yıldırım ise, “İstanbul dünyada bir marka şehir olmak zorunda” derken “Burası bir tasarım şehri. Bunu UNESCO kararlaştırmış ve dünyada yaratıcı 31 şehirden bir tanesi olarak belirlemiş. Burada tasarım şehri İstanbul’a yakışacak bir tasarım merkezinin müjdesini de vermek istiyorum. Haydarpaşa Limanı’nın ve Sultan Abdulhamid’in İstanbul – Bağdat tren yolu için inşa ettiği garın da içinde olduğu bölgeyi İstanbul Tasarım Merkezi yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İstanbul’un gelecek dönemde akıl terini daha fazla kullanan bir şehir olacağını kaydeden Yıldırım, “Yapmamız gereken Design in İstanbul markasını oraya vurmak. Yapmak bir şey değil, önemli olan tasarlamak. Katma değer tasarlamada imalatta değil. Makinalar var, robot teknolojileri var, veriyorsunuz seri halde imalat yapılıyor. Ama onun imal edilecek hale gelinceye kadar orada işte akıl teri var. Orada insan var. İstanbul 4.0 deyince aklınıza hemen tasarım gelsin. Yani İstanbul gelecekte artık akıl terini daha fazla kullanan, akıl teri ile alın terini birleştiren Türkiye için katma değer sağlayan bir merkez olacak. Tasarımda İstanbul dünya markası olacak. Böyle bir hedef koyuyoruz. Ülkemizin gençlerine güveniyoruz inanıyoruz. Bu zirveyi düzenleyen İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

İSTANBUL TASARIM ZİRVESİ İKİ GÜN DEVAM EDECEK
“İstanbul Tasarım Zirvesi”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 1-2 Mart tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Zirvede, tasarımcı sektörler için güncel sorunlar ele alınacak, çözümler sunulacak ve ortaklıklar kurmak için bir platform oluşturulacak. 
İki gün boyunca 10.00-18.30 saatleri arasında uluslararası tasarım okullarının direktörleri, mimarlar ve Stefan Sagmeister, Karim Rashid gibi pek çok tasarımcı bir araya gelecek. İstanbul Tasarım Zirvesi’nde, tasarımcı ve yaratıcı sektörler için güncel sorunlar ele alınacak, entegre tasarım çözümleri sunulacak, çok disiplinli ortaklıklar kurmak için bir platform oluşturulacak.

GÜNCEL HABERLER

GALATA KULESİ YEŞİLAY HAFTASI’NDA YEŞİLE BÜRÜNÜYORBAŞKAN UYSAL: “İSTANBUL TAM ANLAMIYLA BİR TASARIM ŞEHRİDİR”KADIKÖY UZUNÇAYIR KAVŞAĞI’NDA ÇELİK KİRİŞLERİN MONTAJINA BAŞLANACAKDÜNYAYA YÖN VEREN TASARIMCILAR ‘İSTANBUL TASARIM ZİRVESİ’NDE BİR ARAYA GELİYORUNKAPANI KÖPRÜSÜ’NDE BU GECE BAKIM ÇALIŞMASI YAPILACAKTANZİM NOKTALARINDA BAKLİYAT SATIŞI BAŞLADIHAMİDİYE’DEN SU FİYATLARINI DENGELEYECEK KAMPANYA DAMACANA 9 TLKIŞ ŞARTLARINDAN OLUMSUZ ETKİLENEN CAN DOSTLARIMIZA İBB’NİN MAMA DESTEĞİ SÜRÜYORİBB’DEN SOKAKTA KALAN EVSİZLERE SICAK YUVAİBB AKOM KAR İÇİN TEYAKKUZDAUYSAL: “ TERSANE İSTANBUL, HALİÇ’İ YENİDEN CAZİBE MERKEZİ YAPACAK”HAVAİST İSTANBUL HAVALİMANI’NA HER GÜN 140 SEFER DÜZENLİYOR

📆 02 Mart 2019 Cumartesi 23:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR