MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » “AZİZNAME” ADLI OYUNA KARTALLILAR AKIN ETTİ
“AZİZNAME” ADLI OYUNA KARTALLILAR AKIN ETTİ

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Şubat ayı kültür sanat programı kapsamında Aziz Nesin’in unutulmaz eseri “Azizname” adlı oyun, Cumhuriyet Sahnesi oyuncuları tarafından Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Tiyatro oyununa Kartallı vatandaşlar adeta akın etti.

Usta oyuncu kadrosu ile sahnelenen oyunu izlemeye Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ayhan Taş, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar ile çok sayıda tiyatro sever Kartallı katıldı.

Aziz Nesin’in yazıp Yücel Erten’in sahneye uyarlayarak yönettiği oyunda; Emre Altuğ, Bülent Çolak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatih Topçuoğlu rol aldı. Siyasi ve ekonomik konuların hicvedilerek işlendiği oyunda, günümüz sorunlarına da derinden bir vurgu yapıldı. Türkiye’de ilk kez 1995 yılında Yücel Erten tarafından oyunlaştırılan “Azizname” 22 yıl aradan sonra yeniden seyircisiyle buluştu. Oyunu izleyenlerin kahkahaları, salonu inletti. Oyunun sonunda sanatçıların muhteşem performansı, ayakta alkışlandı.

“Kartal, sanatın kendini bulduğu bir ilçedir”

Kartal’ı, sanatın kendini bulduğu ilçe olarak tanımlayan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel konuşmasında, “Sanatçı dostlarımız, değerli üstadımız Aziz Nesin’in oyununu kusursuz sergilediler. Kendilerini Kartal’da ağırladığımız için onur duyuyoruz. Kartal’ı sanat ve kültürün merkezi haline getirmek için Sayın Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün liderliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kartal’ı sanatın kendini bulduğu bir ilçe olarak tanımlıyoruz. Cumhuriyet Sahnesi’ne tekrar teşekkür ediyor, Bu tarz değerli oyunların daha fazla sahnelenmesi gerekiyor. Oyunun dilden dile dolaşmasını sağlayan bütün sanatçı arkadaşlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Yüksel, konuşmasının ardından Cumhuriyet Sahnesi oyuncularına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına plaket takdiminde bulundu.

📆 27 Şubat 2018 Salı 12:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR