MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul

Adnan Kahveci ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı

Kartal Belediyesi ve Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği, eski Gümrük ve Maliye Bakanı Adnan Kahveci’yi ölümünün 26’ncı yılında kabri başında düzenlenen törenle andı.

Anma törenine katılan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da kısa bir konuşma yaptı.

1993 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu kızı ve eşiyle birlikte hayatını kaybeden eski Gümrük ve Maliye Bakanı Adnan Kahveci, vefatının 26’ncı yılında Yakacık Mezarlığındaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ,CHP Kartal belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel,CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve İlçe Yönetimi,
AKP Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz,Ak Parti Kartal belediye Başkanı Ebubekir Taşyürek,Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol, Adnan Kahveci’nin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan anma programında Adnan Kahveci için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

“Adnan Kahveci bence Cumhuriyetin özel bir simgesidir”

Adnan Kahveci’yi anma programında konuşan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “Bu ülkede nüfusumuz 82 milyon vatansever var. Bu ülkeye böyle bakarsanız, sorunu çözmüşsünüz demektir. İnsanlar birleşirse bu ülkenin gücü artacaktır. Bu manada Adnan Kahveci gibi devlet adamlarının bizi böyle bir anlarda birleştirir, buluşturur ve aynı cümleleri kurmamıza yardımcı olur. Aynı yürekte, aynı hissiyatta buluşmamıza yardımcı olur. Adnan Kahveci bence cumhuriyetin özel bir simgesidir. Bize de aynen Adnan Kahveci gibi dürüst, çalışkan ve hizmet yapmaya bizi nasip etsin. Her zaman insanları birleştiren dili dilimizden düşürmesin. Ayrıştıran, ötekileştiren, kutuplaştıran hatta insanların maneviyatını, duygularını bu ülkeye bağlılığını ölçebilen dilden bizi uzak tutsun. Bu olduğu zaman gerisini başarırız. Bence bugünün özeti budur. Adnan Kahveci bizi buluşturmuştur. Umut ediyorum siyasetin dili çirkinlikten uzak, birbirimizin inancını, milli duygularını inancını ölçmeye değil de bu ülkenin ihtiyacı olan hizmeti yapma yarışını bize nasip eylesin” dedi.

Anma Programına katılan CHP Kartal belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel,Ak Parti Kartal belediye Başkan adayı Ebubekir Taşyürek’te ,Kısa birer konuşma yaptılar Her ikiside seçilip Başkan olduklarında bu anma törenlerini devam ettireceklerini,Merhum Adnan Kahvecinin çok önemli bir devlet adamı olduğunu ,gelecek nesillerinde onu tanıması gerektiğini vurguladılar.

Anma Töreninde söz alan Kartal belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz şunları söyledi;Ben siyasetçilği ,dürüstlüğü Merhum Bakanımız Adnan Kahveciden Öğrendim.Bizim ikdidarımızda sekiz yıldır kendisini anıyor gelecek nesillerin onu örnek alması için elimizden geleni yapıyoruz ded.

Galeri
📆 05 Şubat 2019 Salı 15:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR