MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Etkinlikler, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLÜ GENÇ YAZARLARI BEKLİYOR
VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLÜ GENÇ YAZARLARI BEKLİYOR

Kartal Belediyesi, çevirmen, eleştirmen, öğretmen, yayıncı ve yazar Vedat Günyol anısına deneme yarışması düzenliyor.

 

Başta edebiyat alanına giren sorunlar olmak üzere toplumsal yaşam içinde insanı ilgilendiren hemen her konuya eğilen “Yazarların Cumhurbaşkanı” Vedat Günyol’u gelecek kuşaklara tanıtmak ve deneme alanındaki çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlenen ” Vedat Günyol Deneme Ödülü ” tüm yazarları bekliyor.

 

İstanbul Barosu, Türkiye Yazarlar Sendikası, Kırmızı Kedi Yayınevi ve İstanbul Atatürk Lisesi Mezunları Vakfı’nın da destek verdiği  ” Vedat Günyol Deneme Ödülü “ne katılmak isteyen yazarlar için 15 Temmuz’da başlayan başvurular 30 Kasım 2016’ya kadar devam edecek.

 

Seçici kurulda Celal Ülgen, Haluk Hepkon, Hüseyin Özbek, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Rengin Cemiloğlu, Tahir Şilkan ve Uğur Kökden’in yer aldığı yarışmada ödül alan eser, bir kitap olabilecek hacim ve biçimde

olması halinde yayımlanacak ve birinci olan yazar 5 bin tl ile ödüllendirilecek. Ödül töreni, Vedat Günyol’un doğum günü olan 6 Mart veya bu tarihe yakın bir tarihte gerçekleştirilecek.

 

Adaylık Koşulları:

 

Adaylar, farklı alan ve konularda, deneme tarzında yazılmış, yayımlanmış veya yayımlanmamış ise en az 30 sayfa Türkçe olarak yazılmış çalışmalarıyla yarışmaya katılabilir. Ödül için adaylar kendileri başvurabilecekleri gibi başka kişiler, kurum ve kuruluşlar da aday bildirebilirler.

 

Vedat Günyol Ödülü Yazmanlığı’na gönderilmesi gereken, ödüle başvuru dosyası şunları içermelidir:

Her birinden 8 adet olmak üzere

1- Eğer basılmış ise adayın kitabı;

2- Eğer kitap basılmamış ise en az 30 sayfa ve spiral sırtlıkla ciltlenmiş çalışma;

3- Adayın özgeçmişi; adayın adresini, telefon numaralarını, varsa e-mail adresini içeren imzalı başvuru dilekçesi.

 

– Kendileri aday olmaksızın ödüle aday gösterilenlerden, Seçici Kurulun değerlendirmesinden önce adaylıkları için bizzat kendilerinden veya yasal vekillerinden onay alınır.

– Son 2 yıl içinde yayımlanan kitaplar ödüle aday olabilir, daha önceki tarihlerde yayımlanan kitaplar ödüle aday olamaz.

– Ortak çalışmalar, ortak kitaplar ödüle aday olabilir. Çalışmayı gerçekleştirenler ortak aday sayılır.

 

Başvuru Adresi:

 

İmoş AÇIK ELMACI

Kartal Belediyesi

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü

Yukarı Mah. Belediye Cd. No: 6 Kartal / İstanbul

0216 280 58 13

0541 831 64 36

imosacik@kartal.bel.tr

(Sorularınızı bu adrese iletebilirsiniz.)

 

Vedat Günyol Kimdir ?

Çıkardığı Yeni Ufuklar dergisiyle Sabahattin Eyüboğlu, Azra Erhat ve Halikarnas Balıkçısı ile birlikte Türk hümanizmini kurmaya çalışmıştır. 16 Mart 1911’de İstanbul’da doğdu. Orta öğrenimini 1934’de St. Benoit Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1938 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. İlk çevirilerini üniversite yıllarında yaptı.

Halide Edip Adıvar ile ortak çeviriler yaptı. İstanbul Hukuk Fakültesi, Vefa Lisesi, Gedikpaşa Ortaokulu, Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü, Ankara Gazi Lisesi ve İtalyan Lisesi’nde Fransızca öğretmenliği yaptı. Edebiyata, Yücel dergisinde Fransız romanlarını özetler halinde tanıtan yazıları ve kitap eleştirileriyle (1938-1939) başladı. Daha sonra sürekli olarak Yeni Ufuklar dergisinde yazdı. Günyol, daha sonra Milliyet Sanat, Adam Sanat, Varlık, Yaşasın Edebiyat, Hürriyet Gösteri ve başka dergilerde, Cumhuriyet Gazetesi’nde birçok yazı yayımladı. Günyol, edebiyatımızın deneme, eleştiri, çeviri sorunlarını inceleyen yazılarıyla ve Cemal Süreya‘nın verdiği “Edebiyatımızın Cumhurbaşkanı” unvanıyla da tanındı. Gençlere yayım açısından olanaklar sağlayarak kendilerini geliştirme yolunu açtı.

 

📆 19 Temmuz 2016 Salı 16:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR