MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Manşet, Toplum » UZMAN PSİKOLOGLAR ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NDE YETİŞİYOR
UZMAN PSİKOLOGLAR ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NDE YETİŞİYOR

Üsküdar Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programı, psikoloji mezunlarının uzmanlaşmalarına olanak sağlıyor. 1 Eylül’e kadar kayıtların devam ettiği program sayesinde yüksek lisans öğrencilerinin istatistik, araştırma yöntemleri ve test geliştirmede uzmanlaşmaları amaçlanıyor.

 

Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programı psikoloji alanında lisans diploması olanlara uzmanlaşma imkanı sağlıyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı programa kayıtlar, 1 Eylül’e kadar devam edecek.

Psikoloji mezunlarının profesyonel meslek yaşamlarında karşılaşabilecekleri psikolojik sorunlara yönelik uygulamalı dersleri içeren program, gelişim psikolojisi, endüstri psikoloji, eğitim psikolojisi, klinik psikoloji alt alanlarına yönelik dersleri destekleyecek, seçmeli konuları içeren yan alan derslerini ve öğrencilerin istatistik, araştırma yöntemleri ve test geliştirmede uzmanlaşmalarını sağlayacak ders ve uygulamaları kapsıyor. Öğrencilerin programı tamamlayabilmesi için alan stajını ve uzmanlık tezini bitirmeleri gerekiyor.

Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programı’na lisans eğitimini, psikoloji ve rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanlarında tamamlamış olanlar, psikoloji bölümü dışından mezun olan ancak psikoloji bilim dalına ilgi duyan ve bu alanda kariyer yapmak isteyenler, hastaneler, psikiyatri klinikleri, mahkemeler, okullar, üniversiteler, halk sağlığı merkezleri, cezaevleri gibi tüm özel ve kamu kuruluşlarında psikoloji yüksek lisans mezunu olarak çalışmak isteyenler ve akademik kariyer yapmak isteyenler başvurabilecek.

📆 29 Ağustos 2016 Pazartesi 14:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR