MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Manşet, Toplum » ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NDEN ALMANYA’DAKİ GENÇLERE EĞİTİM DESTEĞİ
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NDEN ALMANYA’DAKİ GENÇLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Üsküdar Üniversitesi’nin Köln’de açtığı Üsküdar University Europe, Almanya’daki öğrencilere eğitim desteği veriyor. Üniversite eğitimini Türkiye’de almak isteyen gençleri sınavlara hazırlayan Üsküdar University Europe’da, okul başarılarını artırmak isteyen ilk, orta ve lise öğrencileri de düzenlenen kurslarla eğitim alıyor. Merkezde derslerin yanı sıra şan, piyano ve satranç kursları düzenleniyor.

 

Almanya’nın Köln kentindeki Üsküdar University Europe’un açtığı üniversiteye hazırlık kursları, öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Üniversite eğitimini Türkiye’de almak isteyen gençlerin katıldığı kurslarda uzman eğitmenlerden matematik, Almanca, İngilizce ve Türkçe dersleri veriliyor. Üsküdar University Europe, üniversite hazırlık kurslarının yanı sıra ilk, orta ve lise öğrencileri için de destek eğitimleri düzenliyor. Eylül ayında başlayan eğitimler, 30 Haziran’a kadar sürecek.

Kurslara ilgi büyük

Merkezin yöneticisi Öznur Özcan Yıldırım, Üsküdar Üniversitesi’nin Avrupalı Türklere yönelik yaşama geçirdiği Köln’deki eğitim merkezinde başlattıkları eğitimlere büyük bir talep olduğunu söyledi. Yıldırım, “Üniversiteyi Türkiye’de okumak isteyen gençlerimize destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Hem üniversiteye hazırlık hem de ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerin ders başarılarını artırmaya yönelik kurslarımızın gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyuyoruz. Derslerin yanı sıra şan, piyano ve satranç kurslarımıza Almanya’daki çocuk ve gençlerimizden büyük katılım var” dedi.

Kadınlar uzmanlarla buluşuyor

Üsküdar University Europe bünyesinde kadınlara yönelik etkinlikler de düzenleniyor. Özellikle çocuk psikolojisi ve eğitim ile ilgili düzenlenen çalışmalar yoğun bir katılımla gerçekleşiyor.

Son olarak Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Leyla Arslan’ın telekonferansla verdiği “Çocuğumuzun sosyalleşmesini nasıl sağlarız?” başlıklı etkinlik, Almanya’daki vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü.

Türkiye’den değerli bilim insanlarının katılacağı telekonferansların düzenli olarak süreceğini belirten Öznur Özcan Yıldırım, “Üniversitemizin uzmanlarıyla Avrupa’daki kadınlarımızı buluşturduğumuz bu etkinliklerde çocuk eğitimi ve psikoloji konularında seminerler veriyoruz. Gösterilen ilgiden son derece memnunuz” dedi.
1474618308_koln_merkez_egitim__3_

Galeri
📆 23 Eylül 2016 Cuma 14:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR