MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ÜMRANİYE’YE KADIN BAŞKAN ADAYI!
ÜMRANİYE’YE KADIN BAŞKAN ADAYI!

Ümraniye’de CHP’ye bir aday adayı başvurusu daha geldi. Elektronik Mühendisi kadın belediye başkan aday adayı Aysun Şengül aday adaylığı dosyasını teslim etti.

CHP’de aday adaylık başvuruları sona erdi. Elektronik Mühendisi Aysun Şengül, CHP Ümraniye Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Aysun Şengül, 1970 Üsküdar doğumlu bir mühendis. Çeşitli STK’ların yanı sıra 2013 gezi olayları sonrasında sandık güvenliği konusunda çalışmak isteyen gönüllü bir oluşum olan Oy ve Ötesi Derneği ile gönüllü olarak çalışan, 2015 seçimlerinde Cafer Aktürk’ün listesinden İlçe Yönetimi’ne seçilen ve son bir yıldır İlçe Sekreterliği görevini yürüten Aysun Şengül, Ümraniye’de yönetime talip olduğunu duyurdu.

Şengül, Ümraniye Belediye Başkanı aday adaylığı dosyasını CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı’nda ilçe başkanı İbrahim Can Kıran’a teslim etti.

Hayalindeki Ümraniye için Ümraniye’de yönetime talip olduğunu kaydeden ve artık Ümraniye’ye kadın elinin değmesi gerektiğini savunan Aysun Şengül, Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı için başvurdu.

Mühendis Şengül burada yaptığı açıklamada, “2015’de ilçe yönetimine gelen ekip olarak, kadının adının Ümraniye Siyasetinde daha fazla duyulması, kadınlarımızın tüm kademelerde söz sahibi olması konusundaki tavrımızı zaten o günden beri biliyorsunuz.

CHP mahalle yönetimlerinde muhakkak bir kadın başkan olmasını özellikle istedik. Bu projemiz ile Ümraniye’nin 35 mahallesinin en az yarısında kadınlarımızın aktif görev alarak öne çıkmasını sağladık. Sonraki süreçlerde bu kadın başkanlarımızın yönetime girmesini sağlamaya çalıştık.

Artık CHP kadınları Ümraniye siyasetine ağırlığını koymaya başlamıştır.

Yerel yönetim seçimlerinde de devam etmesini planladığımız bu dalga ile öncelikle Mahalle Muhtarlıkları ve Belediye Meclis Üyelikleri için mümkün olduğunca fazla kadın aday çıkmasını sağlayacağız.

ÜMRANİYE’NİN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM

Bu kadın hareketinin verdiği güç ile Ümraniye’nin İlk Kadın Belediye Başkanı olacağım.

  • Ümraniye’de değişim şart diyerek,
  • Sadece Ümraniye’de değil, İstanbul’da, Türkiye’de bir değişimi ateşlemek için yola çıktım.
  • Bir umut olmak, çok umut yaratmak için yola çıktım.
  • Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün biz kadınlara tanımış olduğu haklarla okumuş, mühendis olmuş, çeşitli firmalarda yöneticilik kariyerine ulaşmış, CHP ilçe örgütünde yönetim kurulunda çalışabilmiş olmanın minnet borcunu ödeyebilmek için yola çıktım.
  • Ümraniye’de bulunan tüm yurttaşlarımızı kucaklamak ve yüzlerini güldürmek için yola çıktım.

Ümraniye’de ilk Kadın Belediye Başkanı olmak için yola çıktım.

Başaramayız dediler,

Olmaz dediler,

Çok zor dediler.

Ben de diyorum ki;

Ordu yok dediler, kurulur dedi

Para yok dediler, bulunur dedi,

Düşman çok dediler, yenilir dedi.

Ve… Bütün dedikleri oldu.

Şartlarımız ne olursa olsun.

Durumun vahameti ne kadar çok olursa olsun.

Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği vatanın evlatlarıyız

Vaz mı geçeceğiz?

Pes mi edeceğiz?

Değerli Yoldaşlarım,

24 Haziran seçimleri sonrası ne yazık ki motivasyonunu kaybetmiş bir örgüt ve CHP seçmeni ile karşı karşıyayız.

Örgütü motive etmek için aday belirlemede ön seçim gerekli ve zorunludur. Üyelerimiz Belediye Başkan Adayını ve Meclis Üyelerini seçebilecek güce sahiptir ve seçtiği adaylar için tüm gücüyle çalışacak gönül bağını kuracaktır buna inanıyorum.

Ön seçimi her ortamda dile getiren örgütümüze çok teşekkür ediyorum.

Sonuç ne olursa olsun Örgütün belirleyeceği aday arkadaşımla birlikte çalışmaktan onur ve gurur duyacağım.

Birlikte, Sevgiyle başaracağımıza inancım sonsuz. El ele, kol kola, omuz omuza başaracağız.

Çalışmamız, herkesten çok amaç, aynı zamanda azim sahibi olmamız gerekir. Sevgili dostlar, seçime kadar gece gündüz çalışacağız. Her mahalleye, her sokağa gideceğiz. Çalmadık kapı, değmedik göz, sıkılmadık el, dinlenmedik dert bırakmayacağız. Şunu unutmayın bu yolu güçlü kararlı inançlı ilçe örgütümüz,  kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla birlikte sevgiyle yürüyeceğiz. Yeter ki tüm örgüt olarak birlik olalım.

AKP zihniyeti ile yönetilen her ilçede olduğu gibi Ümraniye’de yeşilden mahrum, ortak alanlardan yoksun, saat 20.00’den sonra ölü bir ilçe haline getirilmiştir.

Sosyal ve kültürel hayatın olmadığı bir Ümraniye yaratılmıştır. Gençlerimiz, kadınlarımız aileleri ile birlikte sosyal ve kültürel faaliyetlerden yararlanmak, yeşil alanlarda nefes almak için CHP’li Belediyelerin yönettiği ilçelere gitmeyi tercih etmektedir.

CHP’nin modern Belediyecilik anlayışı ile Ümraniye’yi tercih edilen ilçe haline getireceğiz. Ümraniye’ye bir marka değeri kazandıracağız.

Bu çabalarla ilçemizi modern ve sosyal belediyecilik hizmet anlayışıyla tanıştıracağıma, İstanbul için örnek ilçe konumuna getireceğime söz veriyorum.

Çalışmalarımla tüm Ümraniyeli yurttaşlarımıza Partimizin altı ok ile sembolize ettiği ilkelerinin özünün ne olduğunu ve nasıl yaşamlarına uygulanacağını örnek olarak benimseteceğim.

Şunu içtenlikle ifade ediyorum ki; partimize oy veren­- vermeyen tüm Ümraniyelilerin başkanı olacağıma hep birlikte şahitlik edeceksiniz. Bu inancı sizlerin çalışma azminden ve desteğinden alıyorum.

Esnafın yüzünü güldüren, kadınlarımıza istihdam yaratan, gençlerimize umut aşılayan, engellerimizi ve yaşlılarımızı sosyal hayatın içinde aktif kılan, ben yaptım oldubitti değil tüm mahalle birimlerimiz ve halkımızın içinde olduğu prestijli projelerimizle yeni bir Ümraniye yaratacağız. 

AKP’NİN YOK OLUŞUNU ÜMRANİYE’DEN BAŞLATACAĞIZ

Çalışkanlık konusunda ilhamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten aldık. Onun çizdiği yolda; gösterdiği hedefe akıl, bilim ve teknolojinin ışığıyla yürüyeceğiz.

Özgürlükçü bir yaklaşımla çok kültürlü ve çok kimlikli yaşamı birer zenginlik olarak görerek, birlikte yaşamı temel alıyorum. Yerel yönetimleri birer şirket olarak değil, halka hizmet veren kurumlar olarak görüyor ve yerel hizmetlerin sunulmasında kârı değil, toplum yararını esas alıyorum.  

Yurttaşlar arasında sınıfsal konum, kan bağı, cinsiyet, yaş, din veya inanca dayalı hiçbir ayrımcılığa izin vermeyerek yerel yönetimleri eşitlik idealinin yaygınlaşma alanları haline getireceğim.

Buradan örgütümüze söz veriyorum. Yalnızca Ümraniye’yi değil, İstanbul’u da partimize kazandıracağız.

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “üç dil” şiirinde dediği gibi

‘’Oğlum Mernuş, Sen otobüsü kaçırmış bir milletin çocuğusun’’ 

Şimdi o otobüse yetişip, 31 Mart 2019’da da o otobüsün direksiyonuna oturacağım” ifadelerine yer verdi.

Kaynak; Ümraniye gündem

 

📆 01 Kasım 2018 Perşembe 23:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR