MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » ÜMRANİYELİLERDEN YETİM VE ÖKSÜZLER İÇİN YARDIM SELİ
ÜMRANİYELİLERDEN YETİM VE ÖKSÜZLER İÇİN YARDIM SELİ

Ümraniye Belediyesi, örnek bir çalışmaya daha imza attı. Meslek Edindirme Kurs öğrencileri tarafından özenle dikilen kıyafetlerin sergilenip satışa sunulduğu “Yılsonu Defilesi” Ümraniyeli hanımlardan yoğun ilgi gördü. Defile kapsamında satıştan elde edilen gelir, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne kayıtlı yetim ve öksüzlerin nakit, gıda ve giyim gibi ihtiyaçları için kullanılacak.

 

12 yılda birbirinden önemli birçok proje ve çalışmaya imza atan Ümraniye Belediyesi, Meslek Edindirme Kurslarıyla binlerce Ümraniyeli vatandaşa yeni kapılar açarak, belirli branşlarda uzmanlaşmalarını sağlıyor. Meslek Edindirme Kursları çerçevesinde giyim branşlarında eğitim alan öğrencilerin özenle diktikleri kıyafetler “Yılsonu Defilesi” başlığı altında sergilenerek, satışa sunuldu. Stilistlik öğrencileri tarafından tasarlanan ve giyim sınıfı tarafından dikilen kıyafetler; günlük, ferace, döpiyes, tunik, kaftan, özel gün ve gecelerde giyilebilecek abiyeden oluşuyor. 94’ü önceki yıla, 27’si ise bu yıla ait olan 121 adet kıyafetin satışından elde edilen gelir Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne kayıtlı yetim ve öksüzlerin nakit, gıda ve giyim gibi ihtiyaçları için kullanılacak. Satışlardan yaklaşık olarak 30 bin TL gelir sağlanması hedefleniyor.
f34f6d2f-61dd-4771-a41c-4a0dd6d74bfc
Ümraniye Nikâh Sarayı’nda düzenlenen yardım defilesine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Serap Eşit Elveren ve Türkân Öztürk, belediye başkan yardımcılarının eşleri, Diriliş Ertuğrul Dizisi’nin set ekibi, belediye birim müdürlerinin eşleri, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda Ümraniyeli hanım katıldı.
Defilenin ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Saliha Can, “Kütüphane Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu defile vesilesiyle bu yıl da bir aradayız. Bu yıl ki defilenin amacı hayırlı bir hizmet için kullanılacak, rabbim hayırlarını daim etsin. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Program, Kütüphane Müdürü Tuba Kızıltan’ın protokole çiçek takdim etmesiyle son buldu.

Galeri
📆 29 Nisan 2016 Cuma 13:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR