MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Ümraniye » Ümraniye’den Bayırbucak Türkmenlerine 10 Tır Yardım
Ümraniye’den Bayırbucak Türkmenlerine 10 Tır Yardım

Kendi yurtlarında soykırıma maruz kalan, açlık ve yoklukla yaşam mücadelesine devam eden Türkmenlere Ümraniye Belediyesi yardım elini uzattı. Hayrat İnsanî Yardım Derneği ile birlikte yürütülen “Haydi Ümraniye Kardeşlik Vakti” yardım kampanyasıylaBayırbucak Türkmenlerine yollanan 6 tır yardıma, 4 tır daha eklendi.

 

 

Türkiye genelinde Bayırbucak Türkmenlerine yapılan yardımlar Ümraniye’de de büyük yankı buldu. Ümraniye Belediyesi ve Hayrat İnsanî Yardım Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve “Haydi Ümraniye Kardeşlik Vakti” sloganıyla hayata geçirilen, Bayırbucak Türkmenlerine yardım projesi sonucu, ikinci tırlar da dualar eşliğinde yola çıktı. Belediye, daha önce gönderdiği 6 tır yardıma 4 tır daha ekledi. Ümraniye Meydanı’nda kurulan çadırda toplanan gıda, giyecek, kırtasiye, oyuncak, battaniye, bebek bezi gibi malzemeler Türkmenlere gönderilmek üzere Bayırbucak’a uğurlandı. Toplanan yardımları uğurlama törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakırıoğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Hayrat İnsanî Yardım Derneği Sorumlusu Enes Çalık, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hayrat İnsanî Yardım Derneği Sorumlusu Enes Çalık, “Başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve hayırsever Ümraniyelilere teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim bizlere bu yardımların devamını yapabilmeyi nasip etsin” dedi.

Ardından gerçekleştirdiği konuşmasında AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu,“Daha önce gönderilen 6 tır’a ek olarak 4 tırı da Türkmen kardeşlerimize gönderiyoruz. Bu vesileyle emeği geçen başta değerli Belediye Başkanımız Hasan Can’a, ilgili belediye başkan yardımcısı Serap Eşit Elveren’e, Hayrat İnsanî Yardım Derneği’ne ve Ümraniyelilere teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: TARİH BOYUNCA MAZLUMLARA SIĞINAK OLMUŞ BİR MİLLETİN ÇOCUKLARIYIZ”

Törende bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Hayrat Vakfımızın bizimle beraber hayra koşmak istemesiyle beraberce gerçekleştirdiğimiz bu yardımların 10. tırı bugün yola çıkıyor. Bugün burada hayırlı hizmetimizin heyecanını yaşıyoruz” dedi. “Tok açın hâlinden anlamaz derler; fakat bizler bu kardeşlerimizin hâlini hissediyor, onların yerine kendimizi koyuyor ve onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Bizler buradan ayrıldıktan sonra gündelik hayatımıza devam ediyoruz. Fakat tarihte beraber yürüdüğümüz, aynı devletin vatandaşı olduğumuz; bugün ise bizim eski topraklarımızda yaşayan ve canlarını kurtarmanın derdinde olan kardeşlerimize yardımcı olmak boynumuzun borcudur. Bu, bizim insanlık, Müslümanlık ve tarih borcumuzdur. Tarih boyunca mazlumlara sığınak olmuş bir milletin çocuklarıyız” diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Bayırbucak’a giden tırların içindeki malzemelerden bahseden ve bunların Türkmenlere ulaştırılma yollarını anlatan Başkan Hasan Can: “Malzemeler Türkiye Cumhuriyeti’nin hayır eli olan Kızılay vasıtasıyla, temsilcilerin gösterdiği istikamette, tesadüfen değil, düzenli olarak dağıtılıyor. Allah bu yardımlar için öncülük eden ve destek olan herkesten razı olsun. Hayrat Vakfı ve Ümraniye Belediyesi’nin yanında değerli Ümraniye halkına da çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Törenin sonunda, toplanan yardımlar 4 tırla Ümraniye Meydanı’ndan dualar eşliğinde Bayırbucak’a gitmek üzere yola çıktı.

📆 09 Şubat 2016 Salı 10:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR