MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » UĞUR MUMCU KARTAL’DA ANILDI
UĞUR MUMCU KARTAL’DA ANILDI

24 Ocak 1993 günü gazeteci,araştırmacı yazar Uğur Mumcu evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu elim olayın üzerinden tam 22 yıl geçmesine rağmen Basın şehidi Uğur Mumcu unutulmadı ve tüm Yurt’ta olduğu gibi Kartal’da da anıldı.

Kartal Meydanında toplanan Demokratik Kitle örgütleri ve CHP Kartal İlçe Başkanlığı kadın kolları ortak bir basın açıklamasında bulundular.

 


ugur-mumcu

24 Ocak 1993 yılında bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci,araştırmacı ve yazar Uğur Mumcu’nun vefatının 22.yılında Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle anmalar düzenlendi. Kartal’da Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İşçi Partisi, Kent Konseyi, Memleket Sevdalıları Derneği, Türk Anneleri Derneği,Türk. Em. Der’in çağrısıyla yapılan anma etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskaç, Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sadettin Topal, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Refika Öztürk, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Gürsel Öğüt, Kartal Ekolojik Pazar Sorumlusu Cem Arkan, Maltepe Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Bölüm Başkanı Doç.Dr.Orhan Çekiç, Kartal Cem Evi Başkanı İsmail Saçlı, STK üyeleri ve Kartal halkı katıldı.

 

 

Etkinlik Uğur Mumcu için bestelenen türküler ile başladı ardından Uğur Mumcu’nun “Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” şirii seslendirildi. Etkinlik sonrasında ise kitle Atatürk Büstü’nden Kartal Çarşısı’na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Doğan Öz, Bedrettin Cömert, Abdi İpekçi, Kemal Türkler, Muammer Aksu, Çetin Emeç, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Gaffar Okkan, Necip Hablemitoğlu gibi isimleri de anıldı.

 

u.mumcu anma-1

Atatürk Büstü önünde yapılan basın açıklamasında;
“Uğur Mumcu yaşamı boyunca Doğan Öz, Abdi İpekçi gibi aydınların uğradıkları suikastları ve bunların sebeplerini araştırmıştır.

 

DSC_0246

Antiemperyalist, laik ve yurtsever anlayışıyla derin izler bırakan ve gerçek bir Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetçisi olan başta Uğur Mumcu olmak üzere diğer şehitlerimizin bedenlerinin ortadan kaldırılması, bilimin aydınlığına, hukukun üstünlüğüne inanan ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyen Cumhuriyeti tamamlama görevini almış nesillerin önüne çekilmek istenen karanlığın bir adımıdır.

 

Buradan haykırıyoruz, atalarımızın dediği gibi ya istiklal, ya ölüm. Tam bağımsız Türkiye!”

Anma programı CHP Kartal kadın kolları ve katılan demokratik kitle örgütlerinden oluşan bir korunun Türküler söylemesiyle son buldu….

Galeri
📆 24 Ocak 2015 Cumartesi 17:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR