MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, Milli Şairimizi Andı
Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, Milli Şairimizi Andı

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 82. yıldönümünde saygı ve minnetle andı. Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, Milli Şairimizin hayatını ve eserlerini şiirler ve videolar ile sahneye taşıyarak “Asım’ın Nesli”nin hakkını verdi.

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri’nin Mehmet Akif Ersoy’u anma programına kursiyerler ve velileri katıldı. Sunuculuğunu İçmeler Bilgi Evi kursiyeri, 5. sınıf öğrencisi Meryem Kartal’ın yaptığı anma programı, açılış videosu ile başladı. Yayla Bilgi Evi tarafından hazırlanan “Ben Akif” isimli drama sahnelendi. “Akif’in Hayatı”nı anlatan kısa filim gösterisinin ardından Aydınlı Bilgi Evi Öğrencisi Cansu Canpolat “Cenk Marşı”, Aydınlı Bilgi Evi öğrencisi Damla Yerlikaya da “Zulmü Alkışlayamam” adlı şiirleri okurken duygusal anlar yaşandı.

 

Milli şairimizin hayatı ve eserleri “İstiklal Marşını Satmayan Adam” hikayesinde anlatıldı. “Korkma” isimli animasyon gösteriminin ardından Orhanlı Bilgi Evleri öğrencilerinden oluşan koro İstiklal Marşı’nın nasıl yazıldığını anlatan müzikal sahneledi.

Mimar Sinan Bilgi Evi kursiyeri Nefise Ebru Gündoğdu, “Ordunun Duası” adlı şiir ile konukları zamanda yolculuğa çıkardı. Mehmet Akif Ersoy’un eserleri “Asım’ın Nesli” ile İçmeler Bilgi Evi tarafından hazırlanan “Akif’in Eserleri” adlı videolarda tanıtıldı. Program, Mimar Sinan Bilgi Evi kursiyerlerinin salondaki yerlerinden kalkarak İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını bir ağızdan okumasıyla sona erdi.

Çocuklarıyla gurur duyan veliler, Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri’nin faaliyetleri için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.

📆 08 Ocak 2019 Salı 22:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR