MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » TUSELOG PROJE GRUBU BAŞKAN ALTINOK ÖZ’Ü ZİYARET ETTİ
TUSELOG PROJE GRUBU BAŞKAN ALTINOK ÖZ’Ü ZİYARET ETTİ

Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) proje ortakları, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti.

 

 

Türk- İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) proje ortakları, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü ziyaret etti. Ziyarette Başkan Altınok Öz, Kartal’da hayata geçirdiği projeleri detaylı bir şekilde anlattı.

 

 

Başkan Altınok Öz: “Ceviz Meydanı’nı Halka Birlikte Yaptık”

 

 

Başkan Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Strateji Geliştirme Müdürü Burcu Yurttutan ve Türk- İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) proje ortakları ile birlikte proje odasına geçtiler. Burada Başkan Altınok Öz, Ceviz Meydanı, Uğur Mumcu Kent Meydanı ve Kartal’da devam eden deprem ve yerinde dönüşüm çalışmalarını anlattı. Başkan Altınok Öz, Ceviz Meydanı projesini hayata geçirdiklerini anlatarak “Ceviz Meydanı projesini halka sunduk. Halk bu projeyi onayladı. Bu proje, 15 dakika yürüme mesafesi yani 1 kilometre mesafede olan 4 mahalleye hitap edecek şekilde tasarlandı. Biz Kartal Belediyesi olarak bu projeyi halkla tasarladık. Halkın onayından geçen bu projede havuz istediler, gitar kurslarının açılmasını istediler. Bu da bize değişimin ne kadar hızlı olduğunu gösterdi. Yaptığımız çalışmalarla halkın ufkunu açtık” dedi.


unnamed (2)

“Muhtarlarla Toplanıp Çözümler Ürettik”

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 2009 yılında göreve geldiği günden bu yana Kartal’da bulunan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiklerini belirterek “ 2009 yerel seçimlerinde göreve geldiğimden bu yana Kartal’da bulunan 20 mahallenin muhtarlarıyla her ay bir araya geldik. Mahallenin sorunlarını yakından takip ettik. Muhtarlarla yapılan çalışmalarla Kartallıların sorunlarına çözümler ürettik. Yeniden göreve geldiğimde bu kez Mahalle Birim Başkanları ve Meclis Üyeleriyle de her ayın ikinci haftası toplantılar yaptık ve bu toplantılarımız devam edecek” diye konuştu.

 

 

“Halkın Onaylamadığı Hiçbir Projeye Geçit Vermedik”

 

 

Göreve geldiği günden beri yaptığı toplantıları kayıt altına aldıklarını belirten Başkan Altınok Öz, halkın onaylamadığı hiçbir projeye geçit vermediğini, 2009 yerel seçimlerde seçim bildirgesine ne yazdılarsa hepsini yaptıklarını belirterek “2009 yılından bugüne kadar bütün kentsel dönüşüm toplantılarımızı kayıt altına alıyorduk ve bu toplantılardaki konuşmalarımızı deşifre ettirdik. Bu toplantılarda biz ne söylemişiz, vatandaş ne söylemiş, daha sonraki toplantılarda biz ne söylemişiz, vatandaş ne söylemiş? Yani anlayışta, düşüncede bir değişim var mı? Biz doğru anlatabilmiş miyiz? Onlar doğru algılamış ve doğru isteğe doğru yönelmiş mi? Bunları ortaya koyalım istedik. Şehir plancıları ve yerel yöneticiler, ellerinde başvuracakları bir kitap olsun istediler.

 

Bu doğrultuda ‘ Deprem ve Kentsel Dönüşüme Arkanızı Dönmeyin’ adını verdiğimiz ve dönüşüme ışık tutacak bir kitap çıkardık. Seçim bildirgemde yazdığım tüm sözlerimi yerine getirdim. Halka birlikte hareket ettik ve bunu halka birlikte başardık. Bire binlik planları biz halka birlikte yaptık. Katılımda halkı da içine aldık. Halka sormadan bir şey yapmadık” dedi.

 

 

“Önce Tapu ve Mülk Sorununu Çözdük”

 

 

Kartal’da dönüşümün sağlıklı ve güvenli olabilmesi için önce vatandaşlara tapularını verdiklerini hatırlatan Başkan Altınok Öz, “Kartal’da dönüşümün sorunsuz yaşanması için önce vatandaşların tapularını verdik. ‘Önce tapu sonra yapı’ anlayışıyla yaşam hakkı için imar transferini ortaya koyduk. Dönüşümün her türlü şeklini Kartal’da uyguladık. Dönüşebilecek sitelerin nasıl dönüşebileceklerine yardımcı olduk. Belediyemizin resmi internet sitesine ‘Deprem Dönüşüm Sözleşme Taslağı’nı koyarak vatandaşlarımıza bu konuda destek olduk. Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nü kurarak vatandaşlarımızın yapılarının dönüşümü için her konuda onlara yardımcı olmaya çalıştık” diye konuştu.

 

 

Başkan Altınok Öz Uğur Mumcu Kent Meydanı Projesini Anlattı

 

 

Projesi tamamlanan ve yakında yapımına başlanacak Uğur Mumcu Kent Meydanı Projesi hakkında bilgi veren Başkan Altınok Öz, “Uğur Mumcu Kent Meydanı’nı, içinde pazar yeri, sinema salonu ve spor alanlarının yer alacağı, ayrıca kültür-sanat faaliyetlerinin de sergilenebileceği çok amaçlı bir meydan olarak tasarladık. Kartal’a kattığımız ve çok önem verdiğimiz diğer meydan projelerimizin ardından bu meydanı da önümüzdeki dönemde Uğur Mumcu Mahallesi’ne kazandıracağız” dedi.

 

 

“Tasarım Araştırma Katılım ‘TAK KARTAL’ ile Kartal’ı Tasarlıyoruz”

 

 

Başkan Altınok Öz, konuklarına Tasarım Araştırma Katılım TAK KARTAL’ı da tanıttı. TAK KARTAL’ın nasıl çalıştığı, bir şehrin ve kentin sağlıklı olabilmesi için nasıl bir vizyona ihtiyaç duyulduğu, yaşam ve kalitenin arttırılması için dönüşümün nasıl yapılaması gerektiği, bilgi ve araştırmaya dayalı sorunları çözmenin yolları konularına değinen Başkan Altınok Öz, fikirleri olan mahallelileri, yaratıcılığı olan tasarımcıları, becerileri olan gönüllüleri, ‘Geleceğim var’ diyen öğrencileri ve olanakları olan destekçileri bir araya getirerek çözüm üreteceklerinin altını çizdi. Başkan Altınok Öz, ‘TAK Kondu’ ve ‘TAK Gezici Otobüsleri’ hakkında da bilgi verdi.

 

 

TUSELOG nedir?

 

 

Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Bölgeler ve Yerel Yönetimler Birliği işbirliğiyle oluşturulan Türkiye-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG), İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği (SALAR) ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İsveç ve Türk yerel yönetimleri arasındaki ikili işbirliğidir. Programın genel hedefi, Türkiye’de yerel yönetişimin gelişmesini desteklemek, Türkiye Belediyeler Birliği’nin kapasitesinin güçlendirmek, sivil katılım, toplumsal cinsiyet eşitliğinin ana yapıya yerleştirilmesi, organizasyonel geliştirme, hizmet sunumu, planlama ve ortaklık konularında hizmet sağlamak için belediyelerin kapasitesinin geliştirilmesidir. TUSELOG Belediye Ortaklıkları bileşeninin bir parçası olarak İsveç ve Türk belediyeleri ortaklıkları, projeler yürütmekte ve bilgi ve teknoloji alışverişinde bulunmaktadır.

Galeri
📆 30 Ocak 2015 Cuma 12:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR