MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Turuncu Küpeyle Güvenli Kurbanlık
Turuncu Küpeyle Güvenli Kurbanlık

Pendik Belediyesi tarafından Kurtdoğmuş Yolu üzerinde kurulan Kurban Satış ve Kesim Alanı,  6 Ağustos’tan itibaren hem satıcılara hem alıcılara kapılarını açıyor. Vatandaşlar,  Pendik Belediyesi veterinerleri tarafından kontrolden geçirilen kurbanlıkları gönül rahatlığıyla satın alıp kesim yaptırabilecek.

İstanbul’un en modern kurban satış ve kesim alanlarından biri olan tesis, 2500 büyükbaş, 1500 de küçükbaş hayvan kapasiteli.   Modern ve donanımlı sabit çadırlarda birçok ihtiyaca cevap verecek şekilde hizmet sunulacak. Tesiste 82 kapalı, 12  açık alan yer alıyor. Satıcılar için konaklama kabinleri, tuvalet ve banyo imkânının bulunduğu alanda mescit,  kafeterya,  görevli ofisleri  ve otopark da mevcut. Tarım ve Orman Bakanlığının sarı küpesini taşıyan kurbanlıklar, Pendik Belediyesi veteriner hekimleri tarafından bir kez daha kontrolden geçirilerek kesime uygun görülenlere bu yıl “turuncu” küpe takılacak.

Ücretsiz servislerle ulaşım imkanı

Pendik Belediyesi tarafından kurban satış alanına 6 -21 Ağustos tarihleri arasında ücretsiz servis imkanı da sağlandı. Kurban alanına kendi imkanlarıyla gidemeyen vatandaşlar, Pendik Merkez, Kaynarca, Ahmet Yesevi ve Velibaba servis noktalarından günde  4 kez gidiş, 4 kez de dönüş olmak üzere belirli saatlerde hizmet veren servis araçlarından faydalanabilecek.

Büyükbaş 350, küçükbaş 100 TL’ye kesilecek

Son teknolojiyle düzenlenmiş 3 büyükbaş, 1 küçükbaş hayvan kesimhanesinin  hizmet vereceği alanda vatandaşlar sıra numarası alarak kesim yaptırabilecek.  Kaymakamlık başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından belirlenen kesim fiyatları ise büyükbaş hayvanlar için 350, küçükbaş hayvanlar içinse ise 100 TL oldu.   Parçalama isteyenler ise  200 TL daha ödeyecek. Vatandaşlar  kesim sıra numarası almak  için 6 Ağustos’tan itibaren alandaki ofise başvurabilecek.

Kent içinde kurban kesimine izin yok

Kurbanlık alırken vatandaşların turuncu küpeli kurbanlıkları tercih etmesini isteyen Zabıta Müdürlüğü yetkilileri,  ayrıca vatandaşların mağduriyet  yaşamaması için önemli bir uyarıda bulundu: “Pendik’te mevsim sıcaklıkları dikkate alınarak kurban kesimi sadece köyler bölgesinde yapılacak. Kent içinde vakıf, dernek, kurs, oto yıkama ve çeşitli alanlarda kurban kesimine kesinlikle izin verilmeyecek. Bu tür organizasyonlara kesinlikle itibar etmeyin”.


📆 02 Ağustos 2018 Perşembe 18:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR