MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Taşyürek, Aday Adaylık müracaatını yaptı!
Taşyürek, Aday Adaylık müracaatını yaptı!

Taşyürek, Kartal Belediyesine talibim!

Kartal Belediye Başkanlığı için AK Parti’den ilk Aday Adayı Ebubekir TAŞYÜREK oldu. İBB Başkan Danışmanı ve Meclis Üyesi olan siyasetin tecrübeli ismi Yeminli Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi Ebubekir Taşyürek’i bu anlamlı ve mutlu gününde sevenleri dostları hemşerileri de yalnız bırakmadı destek oldular.

Taşyürek, belediyecilik tecrübelerimi Kartal halkının hizmetine sunmak istiyorum

AK Parti Kartal İlçe Başkanlığına başvuru belgelerini teslim eden Taşyürek, “Kartal Belediyesini AK Belediyecilik anlayışıyla buluşturmak, siyasi, idari ve belediyecilik tecrübelerimi Kartal halkının hizmetine sunmak, biriken sorunlarını çözmek ve yeni ufuklarla, vizyonlarla kentimizi geleceğe taşımak için belediye başkanı aday adayı oldum” dedi.

Akyol, “İlk talip olan Ebubekir ağabeyimize teşekkür ediyoruz”

Başvuruyu kabul edip teslim alan AK Parti İlçe Başkanı Gürkan Akyol “Partimizin adaylık süreci başladıktan sonra belediye başkanlığına ilk olarak Ebubekir Taşyürek ağabeyimiz başvurdu. Kendisine ve Kartal’a hayırlı olmasını diliyorum. Biz talip olduğumuz hizmet için güzel bir kız benzetmesi yapmıştık. Sağolsun Ebubekir ağabeyimiz kızımıza talip olarak çiçek getirmiş, kendisine teşekkür ederim” şeklinde espri yaptı.

Taşyürek, Kalabalık bir katılımın yaşandığı salondakilere hitaben konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün vefatının 80. Yıldönümü dolayısıyla ve vatan için canını veren tüm şehitler gazilerin aziz hatıralarını yad ederek başladı.

Öncelikle hepimizin malumu olduğu üzere, bugün 10 Kasım; Gazi Mutafa Kemal Atatürk’ ün vefatının 80. Yıldönümü! Yine bugün Güneydoğuda, Hakkari Şemdinli’de 4 şehidimiz ve gazilerimiz var. Bu vesileyle ebediyete irtihalinin 80. Yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını; Vatan ve bayrak uğrunda fedakarca şehit düşen gazi olan tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla yad ediyorum.

Yıllardır yaşadığım, onurla ve gururla belediye meclis üyeliğini yaptığım, yirmi mahallesinin her köşesini, bucağını, caddesini, sokağını karış karış dolaşıp hizmet sevdamı nakşettiğim Kartal İlçemizin belediye başkanlığına aday adaylık müracaatımı yapıp, belgelerimi ilçe başkanlığımıza teslim etmiş bulunmaktayım.

Öncelikle değerli ilçe başkanımıza aday adaylığı müracaatımızda gösterdiği nezaket ve AK Partimizin kurumsal büyüklüğüne yakışır güzel ev sahipliği için çok teşekkür eder, başarılı hizmetlerinin devamını dilerim.

Tahtakale gibi ülkemiz ticaretinin ve ekonomisinin nabzının attığı, önemli bir muhitte meslek hayatına başlamış, bugün otuz beş yılı aşan tecrübe ve birikime sahip, vergiyi, finansı, bütçeyi, hesabı, kitabı iyi bilen, bu konularda yazıp çizmiş bir yeminli mali müşavirim olarak huzurunuzdayım.

Ancak, şu anda yapmış olduğum aday adaylığı basın açıklamamda, mesleki birikimimden ziyade, sizlere siyasi ve belediyecilikle ilgili bugüne kadar oluşan birikimimden bahsetmek istiyorum.

Kuruluşundan itibaren mensubu olmakla gurur duyduğum AK Parti’nin il teşkilatında İl Başkanlığımızı yapan Sağlık Bakanlarımızdan Sayın Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Aziz Babuşçu ile birlikte çok önemli kademelerde görev yaptım.

AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı ve Türkiye’nin en büyük seçim çevresi olan İstanbul 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nin Başkanlığı görevlerini üstlenip, dava kardeşlerimle birlikte bu görevleri başarıyla ifa ederek, milletime hizmet ettim. Partimin tasvibi ve görevlendirmesiyle 2009 Mart yerel seçimlerde Kartal ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçildim. 2009-2014 döneminde yine teşkilatımın bana güvenle tevdi ettiği İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonu ve Denetim Komisyonu Başkanlıkları görevlerini başarıyla yürüttüm.

2014 Mart yerel seçimlerinde de yeniden partimin tasvip ve görevlendirmesiyle başka bir güzide ilçemizden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçildim.  Bu dönemde de yine teşkilatım tarafından bana güvenle tevdi edilen ve Türkiye’nin en büyük yerel parlamentosu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde; AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevini 2016 yılı Nisan ayına kadar başarıyla ifa ettim.

Yine 2014-2019 döneminde meclis üyesi seçildiğim ilçemizin Meclis 1.Başkan Vekili / Plan Bütçe Komisyonu / Denetim Komisyonu Başkanlıkları görevlerini de yaparak belediyecilikle ilgili tecrübelerime yeni deneyimler ilave ettim.

2009-2014 ve 2014-2019 dönemlerinde ülkemizdeki bütün belediyelerin anayasal üst birliği olan Türkiye Belediyeler Birliği’ne İstanbul delegesi olarak seçildim. Geçtiğimiz 10 yılda söz konusu Türkiye Belediyeler Birliğinin bütün belediyeleri kapsayan eğitim programlarında, edindiğim tüm belediyecilik deneyimlerimi meclis üyeleriyle paylaşmak ve onları bilgilendirmek amacıyla, birlik yönetimi tarafından birçok kez de eğitimci olarak görevlendirildim. Ayrıca 2016 Nisan ayından itibaren meclis üyeliği görevimle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı olarak, başkanlarımızın yanında bütün İstanbul halkına hizmet etmekteyim.

Bugüne kadar aldığım bütün görevleri, öncelikle Rabbim ve beraber yol yürüdüğüm bütün dava kardeşlerim şahittir ki, başarıyla ifa ettim. Çünkü bu makamlarda ve siyasetin bütün evrelerinde Allah rızası için bulundum. Halka hizmeti, Hakk’a hizmet olarak gördüm, bildim ve inandım. Böylece yol yürüdüm. Bu nedenle, Rabbim de beni hiç mahcup etmedi. Hepinizin çok iyi bildiği gibi, siyaset ve belediyeciliği öğretecek bir kitap yoktur. Elbette ki teknik birtakım bilgiler ve tanımlar kitaplarda yazılıdır. Ama gerçek siyaset ve belediyecilik ancak yaşayarak, bilfiil içinde bulunarak, kişinin emek ve gayretiyle merdivenleri ağır ağır çıkmasıyla öğrenilir.

Kartalın evladı ve Kartallıların can dostu olan bu kardeşiniz, Ülkemizin en büyük ve medeniyet dünyamızın en değerli kentlerinden olan İstanbul AK Parti İl Başkanlığı’nda önemli siyasi görevler; ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi hizmet destanlarının yazıldığı, ülkemizin en önemli belediyesinde de meclis üyeliği ve diğer teknik görevler üstlenerek, şükürler olsun ki, her kula nasip olmayacak çok önemli bilgiler ve tecrübeler edindi.

İşte, yıllar içinde pekişen, gelişen, olgunlaşan ve günden güne artan bütün bu siyasi, idari ve belediyecilik tecrübelerimi Kartal halkının hizmetine sunmak, biriken sorunlarını çözmek ve yeni ufuklarla, vizyonlarla kentimizi geleceğe taşımak için belediye başkanı aday adayı oldum. Bildiğiniz gibi bir zamanlar Anadolu Yakasının gözde ilçesi olan Kartal, özellikle son on yıllık dönemde, yetersiz bir belediye yönetiminin de tetiklemesiyle, maalesef ciddi kan kaybına uğramıştır. Kartal’dan ayrılarak bağımsız ilçe yapılan komşu ilçelerimiz her alanda Kartalı sollayarak büyür ve gelişirken; Kartal mevcut birçok resmi ve özel kurumunu dahi kaybetmiş, ilçe ekonomimizin hayat damarlarından birçoğu maalesef kesilmiştir.

İnşallah belediye başkan adayı olup halkımızın teveccühü ile seçildiğim takdirde; Kartal’ın bünyesinde barındırdığı tarihi değerleriyle, kültürel mirasıyla, bir eğitim, kültür ve turizm merkezi olması, yirmi mahallemizin her birindeki Kartal ekonomisinin, iş dünyasının ve esnafının bundan azami faydayı görmesi için, teşkilatımız ve tüm halkımızla birlikte gerekeni yapacak, bütün dinamikleri harekete geçirerek, gönülleri fethederek, aşkla, şevkle, adaletle, tevazu ve akılla çalışan bir belediye başkanı olacağız.

Belediyeler, kentin fiziki ve sosyal altyapısının geliştirilmesinden ve yerel halkın kentsel hayat kalitesinin yükseltilmesinden sorumludur. Kartal Belediyesini son 10 yıldır yönetenler maalesef bu sorumluluğu taşıyamadılar.

Kartallıyı kendi kaderine terk edilmişlikten kurtarmanın artık zamanı gelmiştir. Bir Belediye başkanı; bir kentin yerel, kamusal hizmetlerden sorumlu, seçilmiş, en başta gelen kişisidir. Bu sorumluluğu ve özelliği ile belediye başkanlığının çok önemli bir görev olduğu tartışmasızdır. Biz bu işin şuuru içinde bütün karar alma süreçlerinde etkili olmaya ve ortaya sürekli vizyon koymaya, her daim azimli, başarılı ve ilgili olmaya çalışacağız. Verdiğimiz her görevin peşine düşerek fikri takibi asla bırakmayacağız.  Halkımızın içinde kalmaya öncelik verecek, söz ve davranışlarımızla her daim bunu hayata geçireceğiz. İnovasyona açık, sadece mevcudu korumak yerine, Kartalın değerlerini hep daha ileriye taşımayı amaç edineceğiz. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sözümüze hep sadık kalacağız. Durum ne ise, ne yapabilirsek, onu açık yüreklilikle insanlarımızla paylaşacağız.

Asla aldatan olmayacağız. Belediyemizin menfaatinin, halkımızın menfaati olduğu gerçeğinden hareketle diğer kurumlarla ilişkileri en yüksek ve saygın konuma taşıyacak, belediyenin hak ve menfaatlerini korumada azami özeni göstereceğiz.

İyi bir bütçeci, finans yöneticisi, mali müşavir ve ekonomist olarak halkın parasını, bütçesini kendi paramızdan daha iyi kullanacak, muhafaza edecek ve sağlıklı yatırımlara kanalize edeceğiz. Kentimizi ilgilendiren bütün faaliyetlerin içinde doğal bir lider, resmi bir kanaat önderi olarak bulunacak, vebal sahibi olduğumuzu asla unutmayacağız. Çok çalışacağız ve imkânsızlık bahanesine asla sığınmayacağız. “Zor olan yapılır, imkânsız ise zaman alır” kararlılığını hiç ama hiç bırakmayacağız. Çünkü biz liderimizden, Cumhurbaşkanımızdan, genel başkanımızdan “belediyelerin mazeret makamı değil, hizmet makamı olduğunu” öğrenmiş bir siyasi kadroyuz.

Sözlerimi tamamlarken! Kartalımız için profesyonel bir yaklaşımla hazırladığımız, herkesin gıptayla izleyeceği, pek çok projelerimizi ve özellikle vizyon projelerimizi

Partimizin takdirleriyle, adaylığımız tensip görülürse, Halkımızla paylaşacağız. Bu vesile ile gerek ilçemizden, gerekse diğer il veya ilçelerden belediye başkanı ya da meclis üyesi aday adayı olan bütün dava kardeşlerimize başarılar dilerim.

Rabbim, milletimize hizmet yolunda birlik ve beraberliğimizi daim etsin! Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da “halka hizmetin, Hakka hizmet” olduğunun şuuruyla, milletimizin ve teşkilatımızın emrinde olduğumu belirtiyor, hepinizi en kalbi duygularımla, sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

EBUBEKİR TAŞYÜREK KİMDİR?

1960 yılında orta halli bir esnaf ailesinin çocuğu olarak Erzurum’un Murat Paşa Mahallesi’nde doğan Ebubekir Taşyürek, şehrin hatırı sayılır esnaflarından berber Muhsin Usta ve ev hanımı Perihan Hanımın ikisi erkek, ikisi kız dört evladından ikincisidir.

Ebubekir Taşyürek ilk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Erzurum’da tamamladı.1982 yılı haziran ayında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalının Yönetim Bilim Dalında Yüksek Lisans Programına katıldı.

Askerlik görevini yedek subay olarak Ankara Polatlı ve Tekirdağ Çorlu’da tamamlayan Ebubekir Taşyürek, 1984 yılından bu yana İstanbul’da ikamet etmektedir.

Yılların Birikimi ve Başarılı Bir Meslek Hayatı

1984–1997 yılları arasında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Ebubekir Taşyürek, 1997 yılında TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) ve Maliye Bakanlığı’nca yapılan Yeminli Mali Müşavirlik yeterlilik sınavlarını başarıyla tamamlayarak Yeminli Mali Müşavir unvanını ve mührünü aldı.

Kamu Gözetim Kurumu tarafından yasal mevzuatta belirlenen sınavları başarıyla tamamlamasının ardından 2013 yılında “Bağımsız Denetçi” olarak yetkilendirildi ve konuya ilişkin Yetkilendirilenler Listesinde ilan edildi.

Kurucu ortağı ve Genel Müdürü olduğu Yeminli Mali Müşavirlik ve denetim şirketindeki çalışmaları yanında birçok Yeminli Mali Müşavirlik denetim şirketinde kurucu ortak olarak meslektaşlarıyla güç birliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi İktisadi Teşekküllerde, Organize Sanayi Bölgeleri İktisadi İşletmelerinde ve TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) tarafından yönetim ve denetimine el konulan firmalarda Yeminli Mali Müşavir, mali danışman ve denetim kurulu üyesi olarak görev yapan Ebubekir Taşyürek ’in muhtelif mesleki dergilerde ve gazetelerde çok sayıda mesleki yazıları yayınlandı.

Her Zaman Milletin Değerlerinden Yana Net Bir Siyasi Duruş

Sivil, demokrat ve katılımcı siyaset inancını ülkemize olan hizmet aşkıyla bütünleştirerek AK Parti saflarında siyasete atıldı. AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği, Ekonomik İşlerden sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcılığı(2007–2008) ve Türkiye’nin en büyük seçim çevresi olan İstanbul 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nin Başkanlığı (2011) görevlerini üstlendi.

Hizmet Destanlarının yazıldığı İBB’de Ciddi Bir Belediyecilik Tecrübesi

2009 Mart yerel seçimlerde AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi seçilen Ebubekir Taşyürek, 2009 yılından beri teşkilatı tarafından güvenle kendisine tevdi edilen İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Meclisi Plan Bütçe Komisyonu ve Denetim Komisyonu Başkanlıkları görevlerini 2014 Mart dönemine kadar yürüttü.

2014 Mart yerel seçimlerinde yeniden AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi seçilen Ebubekir Taşyürek bu kez kendine teşkilatı tarafından tevdi edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevini 2016 Nisan ayına kadar başarıyla ifa etti.

Anayasal bir kurum olan Türkiye Belediyeler Birliği delegesi de olan Ebubekir Taşyürek, söz konusu birliğin bütün belediyeleri kapsayan eğitim programlarında eğitimci olarak ta görev yaptı. Meclis çalışmalarında özellikle bütçe, denetim konularında yaptığı teknik eleştirilerle CHP’li belediyelerin korkulu rüyası oldu.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemine Bitmeyen İnanç

Sivil toplum örgütlerinin sosyal hayatımızdaki önemine yürekten inanan Ebubekir Taşyürek, Birlik Vakfı Mali Müşavirler Kulübü, İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (Meslekte Birlik), Atatürk Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ERATÜN), Kadıköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, Maltepe Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, Fenerbahçe Spor Kulübü (kongre üyesi) Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği, ER-VAK Erzurum Kalkınma Vakfı, TÜRK KIZILAYI Kartal Şubesi, Türkiye YEŞİLAY Cemiyeti, Türk-Azerbaycan Dostluk, Kültür ve Dayanışma Derneği, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, İstanbul Kartal Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği gibi sivil toplum örgütlerinde yönetim kurulu başkanı, üyesi, mütevelli heyet üyesi ve temsilci olarak aktif görev aldı.

Mutlu, Huzurlu ve Sıcak Bir Aile

Çalışma, sivil toplum ve siyaset hayatındaki başarılarının altında yatan temel unsuru “mutlu, huzurlu ve sıcak bir aile” olarak açıklayan Ebubekir Taşyürek ’in ikisi erkek biri kız olmak üzere üç evladı ve dört torunu bulunuyor.

 

Galeri
📆 10 Kasım 2018 Cumartesi 23:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR