MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » ŞUBAT AYI KÜLTÜR SANATLA ISINIYOR
ŞUBAT AYI KÜLTÜR SANATLA ISINIYOR

Ataşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri, yeni yılda da tüm hızıyla devam ediyor. Şubat ayında birbirinden farklı ve renkli 29 kültür sanat etkinliği düzenleyecek. Konserden tiyatroya, söyleşiden seminere kadar pek çok etkinliğin yer aldığı ay boyunca ünlü sanatçılar Ataşehirlilerle buluşacak.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halk Müziği Korosu, 2019 sezonunun ilk konserine çıkıyor. Topluluk 2 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da MSKM’de zengin repertuvarıyla halk müziği tarihinin önemli eserlerini seslendirecek.

Şubat ayında Ataşehirliler film gösterimleriyle keyifli vakit geçirecekler. İlk film gösterimi 8 Şubat Cuma günü MSKM’de yapılacak. Yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir’in yaptığı “Yücel’in Çiçekleri” isimli belgesel film dönemin efsane Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un yaşam hikayeleri üzerinden, zorluklara ve tehditlere aldırmadan uyguladıkları ve başarılı oldukları Köy Enstitüleri’ni anlatıyor.

15 Şubat Cuma günü ise “Eski Evler ve Karayemişler” isimli belgesel film gösterimi MSKM’de sinemaseverlerle buluşacak. Mevsimleri takip ederek ilerleyen film, eski evleri ve onları saran karayemişleri, Karadeniz’in rengarenk olan peyzajları, insanları, dilleri ve gelenekleriyle birlikte ortaya seriyor.

MSKM Rıfat Ilgaz Kitaplığı’nda Edebiyat Akşamları etkinliğinde, Şubat ayının konuğu editör-yazar Sedat Demir olacak. 22 Şubat Cuma akşamı Sedat Demir ile Hasan Ali Toptaş’ın 2009 Orhan Kemal Roman Ödülü’ne layık görülen “Uykuların Doğusu” isimli romanı kitapseverlerle birlikte konuşulup, yorumlanacak.

Konserler bölümünde ise; Ataşehir Belediyesi Anadolu Halk Müziği Korosu bu yılın ilk konserinde Ataşehirlilerle buluşacak. 2012 yılında kurulan koro; Anadolu ve çevresinin müziğini tanımak, tanıtmak ve yaşatmak için çalışmalarını düzenli bir şekilde sürdürüyor. Koro şefi Ahmet Yakup Yıldız ile faaliyetlerini yürüten koro, 65 kişilik kadrosuyla yurdun dört bir yanından halk ezgilerini 23 Şubat Cumartesi akşamı MSKM’de seslendirecek.

Ataşehir Belediyesi’nin salon tahsis protokolü kapsamında gerçekleştirdiği salon kiralama etkinliklerinde 2 konser gerçekleşecek. 12 Şubat’ta Nusret 

📆 01 Şubat 2019 Cuma 21:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR