MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kadıköy, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » SOKAKTA GRAMAFON GRAMAFONDA AŞK VAR!
SOKAKTA GRAMAFON GRAMAFONDA AŞK VAR!

Sokaklara şairlerin şiirlerinden dizeler taşıyan Kadıköy Belediyesi bu kez de sokağa ezgi taşıdı. Gramafondan çalınan şarkı ise Müzeyyen Senar sesinden Selahattin Pınar’a ait bir beste.

 

“Bir bahar akşamı rastladım size
LLLL

Sevinçli bir telaş içindeydiniz

Derinden bakınca gözlerinize

Neden başınızı öne eğdiniz”

Fenerbahçe’den geçiyorsunuz ya da eviniz orada akşam yorgun argın eve gidiyorsunuz. Birden bir müzik çalmaya başlıyor. Hicaz makamında. Müzeyyen Senar’ın eşsiz sessinden sözleri Fuat Edip Baksı’ya bestesi Selahattin Pınar’a ait “Bir bahar akşamı rastladım size” şarkısı. Olacak iş değil sokakta gramafon var. Sevinçli bir telaş ve merak içine giriyorsunuz. Bir de tabelaya bakıyorsunuz ki Selahattin Pınar sokaktasınız. İçinizde uyanan eski bir arzu bir büyük sevinç. Kadıköy Belediyesi Selahattin Pınar’ın bir zamanlar yaşadığı sokağı düzenlemiş ve bir de gramafon koymuş. Bir bahar akşamı rastladım size ezgisi çalıyor. Sokağa bambaşka bir hava gelmiş. “Ah” diyorsunuz. “Ah Kadıköy Belediyesi daha önceleri neredeydiniz?”

Kadıköy Belediyesi’nin, ilçede yaşayan sanatçıların yaşadıkları sokakların bilinirliğini artırmak amacıyla başlattığı ‘Yaşayan Sokaklar Projesi’ sürüyor. Proje ilk olarak usta şair Cemal Süreya ile başlamış şairin yaşadığı evin bulunduğu sokak düzenlenmiş ve kaldırımlara şairin sevilen beş şiirinden dizeler yazılmıştı. İkinci çalışma ise Acıbadem mahallesinde Özdemir Asaf için yapılmıştı. Projenin üçüncü ayağı ise Selahattin Pınar Sokak oldu.

Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile Fenerbahçe’de bulunan Selahattin Pınar sokakta düzenleme yapılarak gramafon yerleştirildi. Gramafonda ünlü bestekarın büyük aşkı Afife Jale için yaptığı söylenen “Bir bahar akşamı rastladım size” bestesi çalıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi yapılan sokak düzenlemesi Kadıköylüler tarafından ilgiyle karşılandı.

Galeri
📆 12 Şubat 2016 Cuma 17:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR