MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Röportaj, Toplum » Sokak hayvanlarına mama servisi
Sokak hayvanlarına mama servisi

Başakşehir Belediyesi, soğuk ve karlı hava nedeniyle sokaklarda yaşam savaşı veren sokak hayvanlarını unutmadı. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler, karla kaplı alanlara, ormanlık arazi ve ağaç altlarına sokak hayvanları için mama ve su bıraktı.

 

 

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, soğuk ve kar yağışı nedeniyle sokakta yaşayan hayvanların gıda ve su bulmakta zorlandıklarını ancak, belediye ekiplerinin ve nöbetçi veteriner hekimlerin yardıma koştuğunu kaydetti. Başkan Uysal, şunları söyledi:

 

 

“Kar yağışından sokaklardaki minik dostlarımızın etkilenmemesi için önlemlerimizi aldık. Özellikle Şamlar Bölgesi, Bahçeşehir, Kayaşehir, etaplar arası, Güvercintepe ve Ziyagökalpgibi bir çok noktaya ekiplerimiz tarafından mama ve su bırakıldı. Vatandaşların öneri ve talep ettiği noktalara da ekiplerimiz mama bırakmaya devam ediyor. Sadece mama ve su değil, aynı zamanda bakıma muhtaç olanları da büyük bir titizlikle gözleyip Kayabaşı’nda bulunan rehabilitasyon, kısırlaştırma ve geçici bakım merkezimize getiriyoruz. Hem bölgede hem de merkezimizde, nöbet sistemi ile çalışan veteriner hekimlerimiz ve toplama ekiplerimiz hasta, sakat ve zor durumdaki hayvanları barınakta tedavi ediyor. Özellikle böyle soğuk havalarda, daha kaliteli zaman geçirebilmeleri için merkezimize gelen hayvanları zeminden ısıtmalı bölmelerde barındırıyoruz”

 

Kar yağışı boyunca ekiplerin, sokak hayvanlarını yakından takip edeceklerini de belirten Başkan Uysal, vatandaşlara, çevrelerinde zor durumda bulunan hayvanlar için 444 0669 numaralı Başakşehir Belediyesi İletişim Merkezi’ni arayarak bilgi vermeleri çağrısında bulundu.

📆 02 Ocak 2016 Cumartesi 09:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR