MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Flaş, Gençlik, Genel, Manşet, Toplum » Şimşek gençlerin projeleri sergilendi.
Şimşek gençlerin projeleri sergilendi.


Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerinin Sosyal Bilimler derslerinde ürettiği projeler, bu yıl altıncısı düzenlenen Sosyal Bilimler Şenliğinde sergilendi. Okulun kurucusu Ahmet Şimşek serginin açılışında yaptığı konuşmada öğrenci ve öğretmenleri kutladı.


Okul lobisinde oluşturulan stantlarda sergilenen eserler arasında maketler, haritalar, yeryüzü şekilleri, gezegenler, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili görseller, Osmanlı Soy Ağacı, Turan Savaşı taktikleri, tarih dergileri, tarih şeritleri, felsefe çarkı, besin zincirleri gibi birçok obje yer aldı.
“Proje çalışmalarını sergilediler.”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Nevin Çömez yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu yıl, Geleneksel Sosyal Bilimler Şenliğimizin altıncısını düzenledik. Öğrencilerimiz, bir yıl boyunca hazırlanmasında yardımcı olduğumuz proje çalışmalarını sergilediler. Sosyal Bilimler Bölümü olarak hep birlikte, takım ruhu içerisinde, çocuklarımızla el ele vererek, yine kaliteli bir çalışmanın meyvelerini toplamış olduk. Çocuklarımızın hayallerini ve dünyalarını bizlere göstermelerinde yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. Bu yıl coğrafya projelerinde daha çok haritalar, yeryüzü şekilleri, gezegenler ve yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili görseller ana temamızı oluşturdu. Tarih projelerinde ise Osmanlı Soy Ağacı, tarih dergileri, turan savaşı taktikleri, Çanakkale cephesi, İstanbul’da bulunan önemli tarihi yapıların maket çalışmaları gibi eserler sergimizi gezen ziyaretçiler tarafından ilgi ile karşılandı ve takdir edildi. Felsefe projelerinde ise ünlü Türk ve İslam düşünürleri soy ağacı portreleri, ünlü filozoflar çarkı, ütopyalar, Platon’un mağarası dikkat çeken projelerdi. Ben de bölüm başkanı olarak; Özveriyle çalışan ekibime, bizlere destek olan başta okul müdürüm olmak üzere, idarecilerimize ve öğrencilerimize teşekkürü bir borç bilirim.”

📆 13 Mayıs 2019 Pazartesi 21:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR