MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » “sıfır Atık” Projesi Viaport Avm İle Start Aldı, Avm’den Her Ay Tonlarca Atık Toplanacak
“sıfır Atık” Projesi Viaport Avm İle Start Aldı, Avm’den Her Ay Tonlarca Atık Toplanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geri dönüşüme yönelik ‘Sıfır Atık’ projesi Pendik’te ilk olarak Viaport AVM işbirliğiyle başladı. Proje kapsamında yılda 20 milyon kişinin ziyaret ettiği AVM’deki tonlarca atık, Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisi’nde ekonomiye kazandırılacak. Proje, daha sonra başta diğer AVM’ler olmak üzere kent genelinde yaygınlaştırılacak.

Pendik Belediyesi Atık Yönetimi konusundaki çalışmalarına VİAPORT ASIA AVM ile gerçekleştirdiği “Sıfır Atık” işbirliğiyle yeni bir boyut kazandırdı. Crown Plaza’da düzenlenen konferansla birlikte, Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleşen ‘Sıfır Atık projesi Pendik’te başlamış oldu. Projeye göre yılda 20 milyon kişinin ziyaret ettiği AVM’den toplanan atıklar belediyeye ait Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisi’nde ekonomiye kazandırılacak. Daha sonra proje, başta diğer AVM’ler olmak üzere kent genelinde yaygınlaştırılacak.

Konuyla ilgili konferansta konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Türkiye’nin ilk ve tek tam otomatik Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisi’ne sahip olduklarını ancak bu duruma ticari bir gözle bakmadıklarını belirterek “Mesele aslında insanlık meselesi. Çevre, bugün bize yarın çocuklara emanet. Türkiye’de hiçbir AVM böyle bir sürecin parçası olmadı. Yöneticilerini ve işletmecilerini tebrik ediyorum” dedi. Projenin ortaklarından Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar da, her yıl 20 milyon kişinin ziyaret ettiği Viaport AVM’den önemli miktarda atık çıktığını ifade ederek “Böyle bir projeye AVM olarak destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu dünya yaratıcının bize emaneti, buna sahip çıkmalıyız.” dedi.

Atık toplama miktarı 9 ayda aylık ortalama 2 bin tona çıktı

Konferansta gerçekleştirdiği sunumda hem “Sıfır Atık” projesini hem de Pendik Belediyesinin geri dönüşüm konusundaki faaliyetlerini anlatan Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Canayakın, Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisi’nin kurulup işletmeye alınmasıyla birlikte ilçemizde toplanan ambalaj atığı miktarının aylık ortalama 2 bin tona ulaştığını söyledi. Pendik’te bir geri dönüşüm kültürü oluşturmak istediklerini vurgulayan Öznur Canayakın, okullara ve pilot bölgeler olarak seçilen sitelere geri dönüşüm dorseleri yerleştirdiklerini belirtti.

Sıfır atık projesi nedir? Neler yapılacak?

“Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesini kapsayan bir atık yönetim felsefesi olarak tanımlanıyor.  Firma, kurum veya kuruluşlar Sıfır Atık’a dahil olabilmek için  Mevcut Durum Tespiti, Eğitim – Bilinçlendirme ve Raporlama gibi maddelerin olduğu 7 aşamalı bir süreci  uygulayarak projeye destek verecekler.

📆 02 Aralık 2018 Pazar 21:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR