MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Maltepe, Manşet, Toplum » Sevgi Sofrası Zümrütevler’de kuruldu
Sevgi Sofrası Zümrütevler’de kuruldu

Maltepe Belediyesi tarafından Zümrütevler mahallesinde kurulan ve binlerce kişiyi buluşturan Sevgi Sofralarına katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Kimseyi ötekileştirmeyiz. Hangi bölgeden, hangi yöreden gelirse gelsin herkesin başımızın üstünde yeri var” dedi.

Maltepe Zümrütevler mahallesinde, Maltepe Belediyesi tarafından ibadete açılan Medine Camii’nin önünde kurulan sevgi sofrasında binlerce kişi buluştu. İftar öncesinde vatandaşlarla tek tek selamlaşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç konuşmasında, “Cenab-ı Allah bu akşam burada yarattığınız güzellikleri her zaman bize nasip etsin. Kimseyi ötekileştirmiyor, kimseyi dışlamıyoruz. Hangi bölgeden, hangi yöreden gelirse gelsin herkesin başımızın üstünde yeri var. Bu kutsal ramazan ayında birliğimiz ve beraberliğimiz bozulmasın. Rabbim bedenlerinizden sağlığı, yüreğinizden sevgiyi eksik etmesin. Tuttuğunu tüm oruçlar kabul olsun” dedi.
İftarın hemen ardından, eski Ramazan eğlencelerini aratmayan etkinlikler yapıldı. Etkinlikler kapsamında, Kartal Acar İlahi Grubu tarafından tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi, ünlü kaligrafi ustası Osman Kartaler vatandaşlardan tam not aldı. Osmanlı şerbeti ve patlamış mısır dağıtılan etkinlikte, çocuklar için yüz boyama etkinlikleri yapılırken, geleneksel Türk tiyatrosu hocası Nedim Çağlar’ın meddah gösterisi ile Hacivat ve Karagöz oyunu sahnelendi. İllüzyonist Burak Parlı’nın yaptığı şovla izleyenleri büyüledi.

EVLERE RAMAZAN ZİYARETİ

Başkan Kılıç, iftar saatinde Başıbüyük mahallesinde bazı vatandaşların evlerini ziyaret ederek, iftar sofralarına konuk oldu. Erzurum Horasanlı bir aileyi ziyaret eden Kılıç, yer sofrasında oruç açtı. Sonrasında 1938 doğumlu Asiye Kaya ve Taliha Sarçın’ın evlerine konuk olan Kılıç, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

📆 10 Haziran 2018 Pazar 13:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR