MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » Sedat Özkan: “Tansu Çiller’in ‘Milli Şuur’ tabirini algılayamadım!”
Sedat Özkan: “Tansu Çiller’in ‘Milli Şuur’ tabirini algılayamadım!”

Demokrat Parti Kartal E. İlçe Başkanı ve Demokrat Parti İstanbul İl Yöneticisi, Kartalın yakından tanıdığı Sedat Özkan ile Eski Başbakan Tansu Çiller’in AKP’nin Yenikapı mitingine katılımı ve açıklamaları üzerine konuştuk.

 

Demokrat Parti Genel Başkanı ve aynı zamanda İyi Parti Afyonkarahisar milletvekili adayı olan Gültekin Uysal,yaptığı yazılı basın açıklamasında; eski başbakan Tansu Çiller’in AKP’nin İstanbul Yenikapı Mitingine katılımı ve yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler dolayısıyla zaruri bir açıklama olduğunu vurgulayan konuşmasındaşu açıklamalarda bulundu:

 

“Ey benim dev memesinden cüceler emziren memleketim!

 

Bugünler, yüksek gerilim hattında yaşanan tarihi günlerdir…

 

Kimde ne kadar iman, fikir var, kimde ne kadar inancına, geçmişine, hatıralarına, verilen emeklere sadakat var, kimde ne kadar sebat, sabır, irade var… Bütün bunların kantara çıktığı, ölçüye vurulduğu zamanlardayız.

 

Hayatlarını demokrat davaya adamış vatanseverler olarak ülkemizin çok derinden sarsılmalar yaşadığı bir dönemde bizlerin bambaşka beklentileri olmuştu. Elbette ki siyasette önemli vazifeler yapmış kişiliklerin Türkiye’yi ‘Beka Sendromu’ içine düşürenlerle, demokrasi ve adaleti yok edenlerle ilgili tarih önünde mesuliyetlerini yerine getirmesini beklerken; yaptıkları bu destek akıllara, kalplere, gönüllere, her şeyden öte vicdanlara sığmamıştır.

 

Demokrat Parti için bir cümlelik açıklamayı esirgeyenlerin, milletin önceliklerinden ziyade şahsi öncelikleri ile hareket sergileyenlerin bu tavrı, demokratların nezdinde hükümsüzdür.

 

Unutmamak gerekir ki herkes iddiaları ile sınanır. İşte bu Sanal Demokrasi Kahramanlarının apoletleri de iddiaları ile en azami düzeyde sınandıkları ve adeta tarihin makas değiştirdiği bir zamanda, kendiliğinden düşmektedir.

 

Milletimizin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’e ve demokrat davaya karşı; geçmiş nispeti dolayısıyla tek kullanımlık anlam parantezine kendini sıkıştıranlarla ilgili kurucu irademizin ortaya koyduğu fikir, inanç, ideal, değerler ve icraatların ölçüsüne vurarak ‘derdi millet, derdi demokrasi, derdi adalet’ olan tüm demokrat dava arkadaşlarımızın vicdan ve aklında hükmü, yoklukla maluldür.

Elbet bir gün tarih de hükmünü icra edecektir! 

 

‘Ya Rabbi, inanmadıklarımızı bize yaptırtma’ diye dua ile başladığımız mücadelemizi dava arkadaşlarıma mücadelemizin başında taahhüt ettiğimi tekrar tarihe not düşmek için ifade ediyorum;

 

Namussuzlarla kazanacağıma, namuslu insanlarla kaybetmeye, sonuna kadar mücadele etmeye razıyım.

 

Duamız ve çabamız; dev memesinden cüceleri değil, devleri emzirdiği devlet ve siyaset adamlarının yöneteceği bir Türkiye içindir.”

 

Sedat Özkan, Gültekin Uysal’ın yukarıdaki açıklamasının gerekli bir açıklama olduğunu ve yapılması gerekeni zaten yaptığını düşündüğünü dile getirdi.

 

Milli Şuur nedir?

 

Sedat Özkan olarak ben, eski başbakan Tansu Çiller’in “milli şuur” diye tabir ettiği açıklamayı algılayamadım diyerek şunları söyledi:

 

“MİLLİ ŞUUR:

 

Ezan susmaz, bayrak inmez, vatan bölünmez diyen Demokrat Parti’nin siyaset sahnesinden silinmesi için mücadele etmektedir.

 

MİLLİ ŞUUR:

 

Kardak Kahramanı olarak lanse edilen vatansever ordu mensuplarımızın, Balyoz Davasından yakinen tanıdığımız Kurmay Albay Ali Türkşen’in  3,5 yıl Hasdal Cezaevinde yatmasına göz yummak mıdır?

 

MİLLİ ŞUUR:

Sayın Çiller’in Genel Başkanlığı döneminde teşkilat mensuplarının çocuklarına isim olarak konulan Tansu isminizi taşıyan evlatlarımızın  anne ve babalarına hiç vefa borcunuz olmadan onları yok sayarak yalnız bıraktığınız günleri unutup şimdi meydanlara çıkmak mıdır?

 

Bizler ücretsiz geçilebilen köprüler, bereket fışkıran topraklar, bacası tüten fabrikalar yapacağız.Adalet dağıtan mahkemeler, kaliteli eğitim veren okullar,rant değil sağlık dağıtan hastaneler kuracağız diyebilen genç Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın ve demokrat davaya misyona sahip çıkan bugün hala parti üyeliği ile gurur duyan rahmetli Menderes, Demirel ve Özal’ın yolundan yürüyen siyasi deneyimleri ve tecrübeleri ile bizlere yol gösteren büyüklerimiz ile yolumuza devam ediyoruz.

Sayın Çiller’in Yenikapı mitinginde bulunması ve açıklamaları Demokrat Parti Camiasını ve gerçek demokratları bağlamamaktadır.” dedi.

 

Galeri
📆 20 Haziran 2018 Çarşamba 11:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR