MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » Sebze Fiyatları Rekor Kırdı: Bu Fiyatları Kim Belirliyor?
Sebze Fiyatları Rekor Kırdı: Bu Fiyatları Kim Belirliyor?

Kırmızı biber fiyatı yeşil biberi solladı. Geçen hafta market fiyatı 20 TL olan kırmızı biberin kilogram fiyatı bugün itibari ile bazı marketlerde 30 liraya çıktı. 

Yani 1 hafta içerisinde kırmızı biberin fiyatına yüzde 50 oranında zam geldi! İstanbul Hali’nde ise kırmızı biberin fiyatı 20 liraya çıkmış durumda.

Kırmızı biberin fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor. Pazarda ve marketlerde geçen hafta 20 liradan satışa sunulan kırmızı biberin fiyatı bugün itibari ile 30 liraya çıktı. Aynı biberin kilogram fiyatı İstanbul Hali’nde ise 18 ile 20 lira arasında satılıyor. Çanakkaleli ve Antalyalı üreticiler şu an piyasada çok ürün olmadığını bu nedenle fiyatların arttığını söylüyor.

Piyasada Ürün Yok

Kırımızı biberdeki fiyat artışlarının ürün yokluğundan kaynaklandığını belirten Çanakkale Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Fiyat artışları ürün yokluğundan kaynaklanıyor. Yeni mahsüller daha yeni yeni çıkmaya başladı. Bu nedenle fiyatlar daha oturmadı. Oturmadığından dolayı da bu denli yüksek. Tabi burada fırsatçılık var mı yok mu onu tam bilemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Antalya Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin de konu hakkında sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Antalya’daki hortumun biber fiyatlarını etkilediğini belirten Metin, “Buradaki hortumun daha yaraları sarılmadı. Bazı çiftçiler fidanlarını yeni yeni dikmeye başladı. Şu an sadece serada ürünler var. Onun haricinde piyasada ürün bulmak biraz zor.” dedi.

Üretim Maliyetleri Arttı

Ayrıca üretim maliyetlerinin de artığını söyleyen Metin, “Üretim maliyetlerimiz arttı ancak kırmızı biber fiyatının 20 liradan 30 liraya çıkacağı bir durum yok. Gübre fiyatları, ilaç fiyatları stabil seyrediyor. Son dönemde şok edecek bir zam olmadı.” ifadelerini kullandı.

📆 11 Nisan 2019 Perşembe 22:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR