MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
SAHİL’DE DUMAN DUMANA

Yaz mevsiminin gelmesi ile sahil yolunda yıllardır görmeye alışık olduğumuz ,manzaralar yeniden ortaya çıktı.
Yol boyunca piknik yapmaya gelenler,araçlarını çift sıra halinde park ettikleri için özellikle hafta sonu bu güzergahta trafik felç oluyor.
Yanlarında getirdikleri mangallarla ,sahil şeridinde bulunan yeşillik alanı hınca hınç dolduran piknikçilerin yaktığı mangallardan çıkan duman yüzünden,Kordonboyu ve sahilde yürüyüş yapan vatandaşların rahatsız olduğu ve bu konuda şikayetçi oldukları gözlendi.
Gazetemize bu konu ile ilgili gelen şikayetlerin başında bu durum geliyor ve büyük bir çoğunluk sahil şeridinde mangal yapmanın yasaklanmasını istiyorlar.

 
Diyeceksinizki başka yeşil alanmı var yakınlarda, çocuklarımıza eğlence olsun , biraz temiz hava alalım diye sahile iniyoruz , sahilde aynı anda okadar mangal yanınca temiz hava kalıyormu oda tartışılır.
Bir de mangal yapıp eğlence bitince ardında bırakılan çöpler ve atıklar da cabası.
Konu ile ilgili bir örnek vermek istiyorum; Gebze Darıca’da bulunan Duduyev sahiline gidip bakmanızı öneriyorum. Düzenlemesi planlı yapılmış olup sahil şerdinin dışarısında kalan yürüyüş yapan vatandaşları rahatsız etmeyecek kadar mesafede bir yere mangal ve piknik alanı yapılmış. Böylelikle herkes durumundan memnun olup planlması iyi yapılmış adeta doğa harikasına dönüştürülmüş bir park. Demek ki istenilirse yapılabiliyor.

 
Umarım sahillerimizde mangal yapan vatandaşlar duyarlı olur ve birazda olsun nefes almamızı ve sağlayan sahilllerimize iyi bakar ve çöp yığınına çevirmezler…
HABER FOTO:NURAY YILMAZ

📆 23 Mayıs 2017 Salı 12:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR