MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, İlçeler, Kadıköy, Kültür-Sanat, Maltepe, Manşet, Toplum » Ressam İbrahimoğlu’dan “UFUK ÇİZGİSİ” için imza günü
Ressam İbrahimoğlu’dan “UFUK ÇİZGİSİ” için imza günü

Ülkemizde daha çok çevirilerden oluşan kitaplar bulunduğunu, ülkemizde  kitabının  bir ilk olma özelliği  taşıdığını ifade eden ressam İbrahimoğlu,  Belge yayınları tarafından yayın hayatına kazandırılan ve  görsel sanatlar alanında öğrenciler ve öğretmenler için iddialı bir eser olarak raflarda yerini alan Ufuk Çizgisi için imza günü düzenliyor.

 

18 Eylül 2016 Pazar günü, saat 16.00’da  Maltepe Nazım Hikmet Kültür Merkezinde, öğretmen, öğrenci ve resim severlerle imza ve söyleşide bulunacak.

 

İmza günü düzenlenen Ufuk Çizgisi’nin Önsöz’ünü yazan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. H. Müjde Ayan, kitap için şunları dile getiriyor: Görsel Sanatlar eğitimi ve öğretimi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sürekli sorgulanmakta ve bu yönde arayışlar sürmektedir. Bireyin eğitiminde öncelik, onun algı boyutunu, ‘dış dünyaya farkındalık yaratacak, sebep sonuç ilişkilerine ulaşacak ve üretime yönelik çaba gösterecek’ bir noktaya taşıması hedeflenmektedir. Dolayısıyla bireyin yaratıcı estetik yönünün gelişimi toplumsal yaşam düzenine de ivme kazandıracaktır.Bu bilgiler ışığında sanat eğitimine verilen önem ve uygulamalar günümüz koşullarında bir kat daha artmaktadır. Sanat eğitimcisi olarak yıllardır büyük bir özveriyle hizmet veren Ufuk İbrahimoğlu’nun bilimsel yöntem ve uygulamalarla hazırlamış olduğu “Ufuk Çizgisi” adlı kitabının bu alanda hem iyi bir kaynak oluşturacağını hem de dinamizm sağlayacağını düşünmekteyim.”diyor.

Prof. Dr. H. Müjde Ayan içerik yönünden 1 ve 8. sınıf aralığında farklı teknik uygulamalar en pratik yöntemlerle sunularak bireyin yaratıcılığına ışık tutulduğunu ,mevcut kaynak taramaları içinde “Ufuk Çizgisi” kitabının farklılığını gösterdiğini ifade etmişti.

Resim öğretmeni, ressam ve yazarlık yolunda adım Ufuk İbrahimoğlu ise  kitabını 1 ve 8 sınıflar için yaratıcı  görsel sanatlar ders kitabı,  öğretmenler için klavuz kitabı olarak  tanımlıyor.

 

UFUK İBRAHİMOĞLU KİMDİR?

Ressam, resim öğretmeni Ufuk ibrahimoğlu, Köy Enstitüsü mezunu müzik öğretmeni, 3-4 enstrüman çalan bir babanın kızı. . Genetik tını’lı bir aile yani. Kendi deyimi ile, görsel gene denk gelen biri. İstanbul’da yaşıyor. 5 yıl  Almanya, Duisburg ta  yaşadı, dil eğitimi aldı. Marmara Üniversitesi Atatürk eğitim Fakültesi Resim bölümü mezunu. Bir Ortaokulda Görsel Sanatlar öğretmeni olarak çalışıyor. Ayrıca Anadolu Güzel Sanatlar derneğinde ilkokul düzeyindeki çocuklarla çeşitli resim etkinlikleri gerçekleştiriyor.Sanat eğitimim sürecinde en çok Vincent Van Gogh dan  etkilendiğini, kitap yazmaya  gençlerle yaptığı resim çalışmalarının ilham verdiğini dile getiriyor.

📆 05 Eylül 2016 Pazartesi 09:37   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR