MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Pendikliler Kudüs İçin Tek Ses Oldu
Pendikliler Kudüs İçin Tek Ses Oldu

Pendik Çarşı Camii önünde toplanan çeşitli siyasi parti ve STK temsilcileri ile birlikte binlerce vatandaş, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını protesto etti. Meydanda tek ses, tek yürek olmuş binlerce vatandaşa seslenen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Artık uyanmanın ve ayağa kalkmanın vakti geldi. Rabbim arkamızda. Biz, galip geleceğiz.” dedi.

 

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor. Tüm yurtta olduğu gibi Pendik Çarşı Camii önünde Cuma Namazı sonrası çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte binlerce vatandaş toplandı. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla ABD ve İsrail’e yönelik tepkilerini dile getiren dövizler taşıyan vatandaşlar, cami önündeki alanı hınca hınç doldurdu. Genci yaşlısı, kadını erkeği binlerce Pendikli tek yürek, tek ses olarak bir araya gelerek “Kahrolsun İsrail”, “Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber” sloganları attı.

“Kudüs aşkıyla meydanlarda toplandık”

Alanda vatandaşlara seslenen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Kudüs aşkıyla meydanlarda toplandıklarını söyledi. Ümmetin ayağa kalkışını dünyaya göstermek için meydanlarda toplandıklarını dile getiren Başkan Şahin: ““Bugün dünyada kritik zamanlardan geçiyoruz. 100 yıl önce dünyayı dizayn eden akıl yeniden dünyayı dizayn etmeye çalışıyor. Abdülhamit’i tahttan indiren güçler, aynı amaçla yeni tezgâhlar planlıyor. Ama artık o eski millet yok. Hesaplaşmak için meydanlardayız. Ümmet ayağa kalkınca herkes bir olacak, tezgâhlar bozulacak.”dedi.

“Biz galip geleceğiz”

9 Aralık 1917’de İngiliz Generalin işgal ettiği Kudüs’ün o günden beri tutsak olduğunu vurgulayan Başkan Şahin: “Ümmet uyandıkça orada ne zulümler ne de İsrail kalır. Artık uyanmanın ve ayağa kalkmanın vakti geldi. Rabbim arkamızda. Biz galip geleceğiz. Zulüm bitene kadar buradayız.” dedi. Siyasi parti temsilcileri de vatandaşlara seslendi. Siyasi görüş ayırt etmeksizin bir araya geldiklerini belirten AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Kabil, ümmet olarak ayağa kalkmalarının zamanının geldiğini söyledi. Kudüs’ü kurtarmalarının namus borcu olduğunu dile getiren MHP İlçe Başkanı Yüksel Cebe, bunun yeminleri olduğunu, Firavunlara teslim etmeyeceklerini dile getirdi.

Vatan Partisi ve HÜDAPAR İlçe Başkanları vatandaşlara seslendi

Meydanda Vatan Partisi ve Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) İlçe Başkanları da vatandaşlara seslendi. Artık birlik olma zamanı ve birleşme vaktinin geldiğini vurgulayan Vatan Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Usta: “ABD olmasa İsrail hiçbir şey. Yılanın başını ezmek lazım. Yani ABD’yi ezmek gerekir. Kudüs aynı zamanda milli meselemizdir.” dedi. Birleşme vaktinin geldiğinin bir kez daha anlaşıldığını belirten HÜDAPAR İlçe Başkanı Erdal Almalı: “Bunlar ayrılığımızdan güç alıyor, aksi durumda bu kadar cesaretli olamazlardı. İnşallah, büyük şeytan ABD’nin yıkılışına şahit olacağız.” dedi.

📆 11 Aralık 2017 Pazartesi 13:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR