MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » ÖRNEK FİRMALARA TEŞEKKÜR PLAKETİ
ÖRNEK FİRMALARA TEŞEKKÜR PLAKETİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, 2016 yılında ruhsat almış iş yerlerinin görünümü ve düzeni açısından örnek teşkil eden firma sahiplerine teşekkür plaketi takdim etti.

 

 

İBB Zabıta Daire Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odasının ortaklaşa düzenlediği ‘İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Bilgilendirme Günü’ kapsamında ‘Yeni Nesil Fabrikalar ve Ruhsatlı İş Yerleri Arasında Estetik Rol Modeller’ temalı bir toplantı düzenlendi.

İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonunda gerçekleşen programa; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hasan Erkesim, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Çevre İhtisas Kurulu Başkanı Nurhan Kaya, İBB Ruhsat ve Denetim Müdürü Mustafa Kemal Karabayır, 2016 yılında ruhsat alan ve işyeri görünümü ve düzeni açısından rol model olabilecek firmaların temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.

İŞ ADAMLARININ ROLÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut: “Bir şehrin gelişmesinde en önemli etken sanayici ve iş adamları olduğunun farkındayız. İstanbul’un İstanbul olmasında en önemli etken sizlersiniz” dedi. Mevlüt Bulut’un açılış konuşmasının ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Çiğdem Polatoğlu ‘Sürdürülebilirlik Mimarlık ve Yaşam Kalitesi’ üzerine sunum yaptı.

ÇÖZÜM ODAKLI FELSEFE

“Bir şeyin felsefik arka planını belirlemeden yola çıktığınızda çok doğru yere doğru gitmezsiniz. Dolayısıyla felsefemizin ve yaklaşımımızın ne olduğu önemlidir.” diyen İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, Mevzuatlarla ilgili çelişkilerden bahsederek Mevzuat değişikliğinin gerekliliğinden bahsetti. Bu konuda İTO öncülüğünde bir çalıştay gerçekleştirdiklerini, çalışmaların raporlanıp gerekli yerlere iletildiğini ve sonuç beklediklerini söyledi.

DAHA HIZLI VE KOLAY HİZMET

İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin mevzuat ve uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerini dile getiren Ruhsat ve Denetim Müdürü Mustafa Kemal Karabayır, “Amacımız sizlere en kısa sürede kanun ve nizamlara uygun bir şekilde çalışma ruhsatı düzenlemektir. Bunun için Ruhsat Denetim Müdürlüğü bünyesindeki 255 kişi ile birlikte bu çalışmayı yürütüyoruz” dedi.
Program, örnek teşkil eden firma sahiplerine teşekkür plaketi takdim edilmesi ardından sona erdi.

📆 24 Şubat 2017 Cuma 14:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR