MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Orçul yöresi dernekleri platformu kuruldu!
Orçul yöresi dernekleri platformu kuruldu!

Orçul yöresi dernekleri platformu kuruldu!

Erzincan iki Refahiye ilcesi ORÇUL yöresine bağlı köy dernekleri bir araya gelerek bir birlik platformu oluşturdu.

Orçul yöresine bağlı  köy dernekleri bir raya gelerek   Platform kurdu.

Erzincan İli Refahiye İlçesine bağlı olan 12 köy dernekleri;

Baştosun köyü,Çaltı köyü,Çukurçimen köyü,Gazipınar köyü,Gölköy,Karayaprak köyü,Kızıleniş köyü,Leventler köyü,Körismail köyü,Muratçayırı köyü,Uludere köyü,Yaylabeli köyü dernekleri platformu Kartal’da bulunan Volkan Arpacı’da basın mensuplarınında katılımları ile Sabah kahvaltısında biraraya gelinerek tanıtıldı,

Daha güçlü ve daha güzel işler yapmak adına aldıkları bu birlik kahvaltısında basın açıklaması yapan platform sözcüsü İdris Şimşir şunları söyledi. 

50’li yıllarda başlayan göç dalgasıyla yerini yöresini bırakıp gurbete çıkan insanlarımızın bağlı olduğu köy dernekleri olarak bir araya geldik. Amacımız birliğimizin bozulmaması ve gençlerimizin de tanışıp kaynaşmasıdır.
Bunun için oluşturduğumuz platformumuzun hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum dedi ve ekledi,Şimşir Kimesyi farkındalıklarından dolayı ayrıştırmadan ,Farklılıkları toplumsal zenginliğimizin bir parçası olarak görüp herkesi kucaklayan bir anlayışla hareket etmemiz durumunda bazı şeylerin kendiliğinden yoluna gireceği görülecektir .

Orçul yöresi köyleri olarak yaşadığımız bölge içi ,bu bölgede yaşayan insanlar için Sosyal,Kültürel,Sanatsal .Siyasal vb.tüm yaşam alanlarında dayanışma içinde olmak,birlikte projeler üretmek ve bu projeleri hayata geçirmek için birlikte hareket etme kararı aldığımzı burada sizin aracılığınızla ilan ediyoruz dedi.

Orçul’un  problemlerini daha çabuk çözmek ve daha hızlı kalkınmayı sağlamak için bir raya gelen Orçul Dernekler Platformu’nun kuruluş beyannamesinde Orçul’un kronikleşen istihdam yetersizliğine dikkat çekilerek devlet ve özel sektörden hizmet alımları ve yatırımlarının artmasını sağlayacak etkin girişimlerde bulunmak için özüm önerileri sunuldu.

 Son olarak, Platformun hayata geçmesinde fikir ve emek olarak başta Erzincan İli Refahiye İlçesi Orçul Yöresinin değerli dernek başkanlarına teşekkürlerimizi bildiririm.

İnanıyoruzki  Orçul ve yöre köyleri   bütün güzel hizmetlere layıktır,   “HER ŞEY GÜZEL ORÇUL  İÇİN”  dedi.

HABER FOTO ;NURAY YILMAZ

 

 

 

Galeri
📆 07 Ekim 2018 Pazar 22:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR