MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » ÖĞRENCİLER TASARLADI ATAŞEHİR BELEDİYESİ YAPACAK
ÖĞRENCİLER TASARLADI ATAŞEHİR BELEDİYESİ YAPACAK

Ataşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandıracağı içerisinde müze ve tiyatro salonu bulunacak merkezin tasarımı Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından hazırlandı. Öğrencilerin hazırladığı 22 proje içerisinden seçilecek tasarım, Doğu Ataşehir’de hizmete açılacak.

İlçedeki üniversitelerle işbirliği yaparak, onların katkı ve katılımlarıyla projeler üreten Ataşehir Belediyesi’nin Doğu Ataşehir’de kuracağı merkezin tasarımını Yeditepe Üniversitesi öğrencileri hazırlıyor.

İçerisinde müze ve tiyatro salonu bulunacak merkezin tasarımı için Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı bir yarışma düzenlendi.

Bu merkez için kendi tasarımlarını hazırlayan öğrenciler, projelerini Ataşehir Belediyesi’nde sergiledi ve yarışma jürisine sunum yaptılar.

Hayallerindeki merkezi çizerek projelendiren ve birinci gelen öğrenciler kurulacak bu merkezle birlikte Ataşehir’e imzalarını henüz öğrenciyken atacaklar.

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Yeşim Ekinci ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Gülsen, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından akademisyenlerden ve belediye yetkililerinden oluşan jüri öğrencilerin projelerini anlattıkları sunumlarını dinlediler.

Proje hakkında açıklamada bulunan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz şunları söyledi: “Ataşehir Belediyesi’nin vizyonunda; katılımcı belediyecilik, halkla birlikte, halkla yönetme vardır. Bunun için de üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği önemli bir yer tutmaktadır. Aslında bu misyonumuzun gerektirdiği şekilde Yeditepe Üniversitesi’yle birlikte birçok alanda işbirliklerimiz var. Ataşehir’deki kültürel aktiviteleri, kültürel alanları tasarlarken hem üniversitelerin hem de halkın görüşlerini alarak ortak bir konsorsiyumla hareket etmek istedik.”

📆 13 Ocak 2019 Pazar 20:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR