MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ”NOEL BABANIN UNUTTUĞU ÇOCUKLAR”
”NOEL BABANIN UNUTTUĞU ÇOCUKLAR”
Efsane bu ya ; yıllardır süre gelen tonton bir ihtiyar varmış,bembeyaz saçları ve sakalları ile geyiklerin çektiği kızağıyla Diyar diyar gezer evlerin çatılarından girip çocuklara oyuncaklar hediyeler getirirmiş. Yıllarca çocuklar hep bu tonton amcayı beklediler.
Bazılarına geldi ,oyuncaklarını verdi onları mutlu etti. Ama bazı çocuklara hiç uğramadı ,hep unuttu ve bu yılda gelmedi. O çocuklar da bekledi o tonton amcayı, heybesinde, sırtında taşıdığı çuvalındaki oyuncaklardan onlarda almak istedi ama gelmedi Noel Baba uğramadı onların köyüne; Kimmiy di bu çocuklar , Filistinde, Kobanide,Suriye de, Afrikada,Hakkaride şırnakta,cizrede,silopide yaşayan çocuklar onlarda bekledi Noel Babayı . Güneşin öğlene doğru doğduğu ,dağların eteklerinde yaşayan ,karların aylarca kalmadığı okullarında hayvan dışkısıyla ısınmaya çalışan ,ayaklarında ki ayakkabılarının altı delik üzerlerindeki kabanların yamalarına donmuş burunlarını silen çocuklara gelmedi Noel Baba onlarda beklediler sırtındaki çuvaldaki oyuncaklardan onlarda istediler. Suriye’de Atıfa, Fislistinde Süha ,Hakkaride Baran, Şırnakta Çeto, Slopide deran, Yozgatta Ali, Artvinde Cemal’de beklediler Noel Babayı ama gelmedi.. .
İstanbul’dan ,İzmirden,Ankaradan,Fransadan,Amerikadan İtalyadan çıkıpta gelemedi sıra gelmedi Noel Babanın geyiklerimi ölmüştü..? Kardan yollarmı kapanmıştı ? savaşmı vardı onların ülkelerinde ?havai fişek yerine bombalar mı patlıyordu yaşadıkları şehirlerde, korkmuştu belkide Noel Baba, yada hiç bilmiyordu zaten oraları ,belkide biliyordu da aklına gelmiyordu oralarda yaşayan çocuklarında hayalleri olduğunu düşünememişti belki de; Onlarında büyümek istediğini, okumak belki bir doktor , belki bir Savcı, belki bir Avukat,belki bir Öğretmen olmak istediklerini ve bir gece içinde olsa rahat uyumak,bir elma şekeri ,bir paket bisküvit,bir kutu çikolata tatmak ve bir gazoz içmek istediklerini ,bir topları olsun , bir ucurtmaları , belki bir bisikletleri onlarında hayalleri olduğunu Noel Baba düşünememişti ve o çocukların köyüne uğramamıştı. Ve belkide hiç uğramayacaktı ve onları hep unutacaktı ve onların hiç sahici oyuncakları olmayacaktı….!!!!
YENİ BİR YILIMIZ DAHA OLDU UMUTLARIN YEŞERDİĞİ,HAYALLERİN GERÇEK OLDUĞU,SAVAŞLARIN OLMADIĞI BİR YIL OLMASI DİLEKLERİMLE
📆 01 Ocak 2019 Salı 14:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR