MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » NEYZEN TEVFİK MEZARI BAŞINDA ANILDI
NEYZEN TEVFİK MEZARI BAŞINDA ANILDI

şair Neyzen Tevfik, vefatının 64. yıldönümünde Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törenle mezarı başında anıldı.
Neyzen Tevfik’in Kartal Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma programına Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, çok sayıda Meclis üyesi ve vatandaş katıldı. Programda Tevfik için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

 
“Toplumun Göremediklerini Gördü”

Törende konuşan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, “Dünyada gelişmiş ülkeleri gözden geçirdiğimiz zaman sanata, sanatçıya önem veren ve sanata dair bir şeyler yapan ülkelerin, dünya ölçekleri üzerinde en üst sıralarda yer aldığını görmekteyiz.  İkinci Dünya Savaşı’nda yerle bir olan, çalıştıracak bir işçisi olmayan Almanya’nın bugün nerelere geldiğini görebiliyoruz. Almanya, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra her köşe başında bir tiyatro, her köşe başında bir sinema açarak ve sanatçısına verdiği değeri, önemi, kurumsallığı göstererek bugünlere geldi. Eğer bir ülkede sanatçı yetişmesi için zemin hazırlanıyorsa, kurumsal alt yapılar geliştiriliyorsa, o ülkeler kalkınmış ülkeler sınıfına giriyor. Bugün mezarı başında bulunduğumuz büyük üstat, büyük şair ve büyük eleştirmen Neyzen Tevfik, bizlerin göremediklerimizi, toplumun göremediklerini görüp toplumun ne şekilde yönlendirilebileceğini bize yazılarıyla, şiirleriyle göstermiş ve haksızlığa dur diyebilmiştir. Onun için Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün girişimleriyle Kartal’ımızda bir Neyzen Tevfik Meydanı oluşturuldu. Bu, Kartal Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya verdiği önemi de bir ölçüde göstermektedir” dedi.

📆 30 Ocak 2017 Pazartesi 10:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR