MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » NE OLDU BİZE…!
NE OLDU BİZE…!

Evet ne oldu bize biz ne zaman bu hale geldik ,ne zaman saldırgan olduk,ne zaman şiddete yöneldik , ne zaman insanlığımızı yitirdik , ne zaman sevgisiz kaldık işte ne zamanlar çoğaldıkça çoğalıyor…
Kanayan yaralarımızdan biri 3.sayfa haberleri netteki her gün görülen onlarca haber tv.de her gün anlatılan yaşamlar ve satanistliğe katılımın 12 13 lü yaşlara düşmesi gibi çevremde en son duyduğum para yüzünden babasını döven kızı* durdurmak araya giren komşunun darp edilişikanımı donduruyor aramızda çok şizofreni hastası var insanlar psikologlara gitmiyor.

 

 

Çoğu parasızlıktan ama istense sigara bırakma danışmanlıkları gibi bi yapılanmayla bişeler hallolabilir neden sorunlarımızı medenice konuşup halledemez olduk biz insanız yakışanı bu kimse dört dörtlüklük yaşamaz ki ama herkes de en ufak bişe de bardak bura taştı deyip şiddete sarılmaz belki herkes evinin önünü temiz tutsa zihniyetinde olsa bişeler değişebilir basit ve küçük bi adımla çok büyük sonuçlar alınabilir bence neyi bekliyoruz ki hayat değişmez insanlar ve etkileri değişir!

 

 

Toplumsal Şiddet Yükselirken: Sorumlular Kim? Daha bügün sabah parkta yürüyüşe çıkmış olan hamile bir kadına şiddet uygulandı .Suçu neydi yürüyüşe çıkmakmıydı.?Yine son derece üzüntü verici bir olay çöp konteynırına atılan bir kadın bacağı ve sonrasında vahşi bir cinayet. İnsani değerlerimiz mi yok oldu? Yoksa bu toplum şiddet toplumuna doğru mu itiliyor? 70’li 80’li yıllarda yaşadığımız, anılarımızdan hiç çıkmayan çatışma ve terör ortamının uyarıcı ayak sesleri midir bu gelen acı haberler? Bu konuda öğretmenlere ve sonra da ilgili akademisyenlere büyükiş düşüyor. Etik ve hukuk boşluk kabul etmiyor çünkü. Etik değerlerin yerleşmesi, bilinçli bir şekilde öğretilebilmesi ise o değerlere mutlak uyum içinde olan öğreticiler gerektiriyor.
Ne söylediğini, ne yazdığını tam olarak bilen, fikir üretirken etrafını kırıp geçirmeyen, tevazu sahibi ve gerektiği yerde büyük-küçük demeden özür dilemesini öğrenmiş kalbi nefretle değil sevgiyle dolu ve engin bir anlayış sahibi öğreticiler ancak bu ideal eğitimi verebilir.İşte tamda bu noktada değerli öğretmenlerimize çok iş düşmektedir. durumda bırakan, akçeli işleri eline yüzüne bulaştırıp bizleri uluslararası arenada rezil etmiş, kaba-saba sözleri yüzünden tekzip edilen insanların iyi bir etik öğreticisi olamayacağını düşünüyorum.

 

 

Bu değerleri irdeleyen bilim dalları ile aile/okul içi sevgi eğitimine çok özel bir önem vermez isek gerek tıp camiası içinde, gerek ise toplumun diğer katmanlarında şiddet, artan ve canımızı çok acıtan bir unsur olacaktır. Yazılı ve görsel basının da bu işte büyük bir sorumluluğu vardır. Şiddetsiz ,insanların öncelikle birbirine saygı duyduğu ,sevgi dolu günlere umuduyla …
Saygılarımla
NURAY YILMAZ

Foto Galeri:

📆 08 Aralık 2016 Perşembe 22:12   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR