MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » “Mutluluğun Resmini Yapan Çocuklar” Sergisi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde Açıldı
“Mutluluğun Resmini Yapan Çocuklar” Sergisi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde Açıldı

“Mutluluğun Resmini Yapan Çocuklar” Sergisi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde Açıldı

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı kreşlerde eğitim gören öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan “Mutluluğun Resmini Yapan Çocuklar” Abidin Dino Resim Sergisi Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde açıldı. Miniklerin sergisine karikatür ve resim sanatının duayen isimlerinden olan Muhittin Köroğlu, Köksal Çiftçi, Kazım İşgüven konuk olarak çocuklarla keyfili bir sohbet gerçekleştirdi.

Ünlü şair Nazım Hikmet’in ressam Abidin Dino’ya söylediği “Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?” sözü Kartal Belediyesi kreşlerinde eğitim gören miniklere ilham kaynağı oldu. Mutluluğun resmini yapmak için kalemlerine ve hayal güçlerine sarılan çocukların tuvale döktüğü resimlerden oluşan sergi, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde açıldı. Açılışı önceki gün gerçekleştirilen sergiye karikatür ve resim sanatının duayen isimleri; Muhittin Köroğlu, Köksal Çiftçi, Kazım İşgüven konuk olarak katıldı. Kreş öğrencileri ise sergi öncesinde ünlü şair Nazım Hikmet’in anısına kurulan ve kullandığı eşyalardan oluşan müzeyi ve kütüphaneyi gezdi. Sergide yer alan ve her biri mutluluğun resmi olmaya aday eserleri inceleyen karikatürist Muhittin Köroğlu, karikatürist Köksal Çiftçi, ressam tasarımcı Kazım İşgüven daha sonra miniklerle konferans salonunda bir araya geldi. Burada kreş öğrencilerinin Mutluluğun Resmi Sergisi, Abidin Dino ve Nazım Hikmet ile ilgili sorulara verdikleri cevaplardan oluşturulan kısa bir video sunumu yapıldı.

unnamed-8
unnamed-8

Miniklerin verdikleri cevaplar oldukça ilgi çekerken daha sonra mikrofonu devralan usta sanatçılar, çocuklara bazı tavsiyelerde bulundu. Karikatürist Köksal Çiftçi, resimleri çok beğendiğini belirterek çocuklardan yaratıcılıklarını hiç bırakmamaları istedi. Çocuklara; -Özgür olun; ama aynı zamanda özgün olun” diyen karikatürist Muhittin Köroğlu ise çocuklardan nitelikleri olan fertler olmalarını istedi. Ressam ve tasarımcı Kazım İşgüven ise hayatta olmamalarına rağmen hala Abidin Dino ve Nazım Hikmet’i konuştuklarını belirterek çocuklardan hayatta iz bırakmalarını istedi. Sanatçıların konuşmalarının ardından Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar, resim ve karikatür dünyasının yaşayan en önemli insanları arasında yer alan Muhittin Köroğlu, Köksal Çiftçi ve Kazım İşgüven’e sergiye katılıp verdikleri destekten ötürü teşekkür ederek plaket takdim etti.

Galeri
📆 08 Aralık 2016 Perşembe 14:44   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR